Home DRUŠTVO Mišković sudu: Protivzakonitim postupkom, samo pravite veću štetu Srbiji

Mišković sudu: Protivzakonitim postupkom, samo pravite veću štetu Srbiji

SHARE

 

Biznismen Miroslav Mišković rekao je na početku ponovljenog suđenja za utaju poreza da bi njegov slučaj trebalo odvojiti od ostalih.

Kako je rekao, postupak predugo traje, loše utiče na njegovo zdravlje, a daljim postupanjem se “samo čini sve veća šteta državi Srbiji”, prenosi B92.

Mišković je negirao krivicu i istakao da se oseća loše i da bi mogao da ode u bolnicu zbog zdravstvenog stanja, a zatim je rekao da je ono što radi sud “protivzakonito”.

“Ovde zakon najviše treba da se poštuje, zašto radite protivzakonito”, rekao je Mišković pre nego što ga je sudija Maja Ilić opomenula.

loading...

Mišković je rekao i da bi sud trebalo da ga “što pre osudi za šta treba, da se to što pre završi”.

“Bio sam u zatvoru zbog dela za koja sam oslobođen, videćete kako će se ovo završiti”

“Ugrožavate mi zdravlje, ako se nastavi ovako, sa stalnim zakazivanjem, ja ću imati lekarske potvrde da ne mogu da prisustvujem suđenju. Bio sam u zatvoru zbog dela za koje sam oslobođen, a sada pričamo o porezu. Videćete kako će se i to završiti”, rekao je Mišković.

Biznismen, koji je optužen da je podstrekivao svog sina Marka na utaju poreza, rekao je i da nije primeren način suđenja, a tvrdi i da je “prisutan u procesu o slučaju o kom nema ništa”.

Njegov advokat Zdenko Tomanović je zatražio razdvajanje postupka, a njegovom zahtevu su se pridružili i advokati ostalih optuženih, među kojima je i Miškovićev sin Marko.

Miroslav Mišković je pravosnažno oslobođen za zloupotrebe sa putarskim preduzećima u septembru, a ponavlja mu se suđenje za utaju poreza, odlučio je Apelacioni sud.

Vlasnik “Delta holdinga” osuđen je u junu 2016. prvostepenom presudom Specijalnog suda na pet godina zatvora i osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku u utaji oko tri miliona evra poreza.

Izvor: B92, Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here