Home DRUŠTVO Sindikat Sloga: O čijem se trošku vlast leči?

Sindikat Sloga: O čijem se trošku vlast leči?

SHARE

Udruženje sindikati Srbije “Sloga” odbijanje predloga narodnog poslanika Duljana Milisavljevića da oboleli od karcinoma budu zaštićeni od otkaza dok im traje lečenje vide kao urušavanje sistema zdravstvenog osiguranja u Srbiji.

Oni dodaju da poslanik odbija i da se roditeljima obolele dece omogući da odsustvuju s posla uz punu zaradu. To je dokaz da onima koji upravljaju državom uopšte nije stalo do svojih građana, zbog čega treba da ih bude i stid I sramota,ocenjuje sindikat “Sloga” u današnjem saopštenju.

“Nemuštim pravdanjem u obrazloženju Vlade dostavljenom parlamentu, u kome se kaže da tako nešto ne postoji nigde I da nema finansijskih sredstava, ni države, ni poslodavaca, pokazuje da je obavezno zdravstveno osiguranje u Srbiji samo fikcija u formi državne “finansijske kase”, u koju smo svi dužni da dajemo, a da zauzvrat kada ustreba ne dobijemo ništa”, navedeno je u saopštenju. “U zemlji gde se deca leče putem SMS, penzioneri u stranačkim prostorijama, a radnici rade bolesni u strahu od gubitka posla i gole egzistencije, pitanje za skupštinsku većinu koja je odbila ovaj dobar predlog je – odakle njima novac, koji to zdravstveni fond koriste i o čijem se trošku oni leče?”

Izvor: Danas
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here