Home DRUŠTVO PRELETAČ POSLE 25 GODINA OSTAO BEZ STRANKE: Branislav Jovanović je bio u...

PRELETAČ POSLE 25 GODINA OSTAO BEZ STRANKE: Branislav Jovanović je bio u 7 partija, a sad kaže da NEĆE AVANTURU!

SHARE
printscreen

Svoj politički let počeo je u časnom SPO-u

Nakon stranačkog angažmana dužeg od 2 decenije i nekoliko partijskih knjižica, poznati niški političar Branislav ovanović je, kako sam kaže, trenutno bez stranke. Iako je bio funkcioner Narodnog pokreta Srbije on se nije, kao njegove stranačke kolege, pridružio Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

Narodni pokret Srbije se u nedelju fuzionisao sa Narodnom strankom koji je ponudio novu opciju na političkom nebu Srbije.

Međutim, iako je Jovanović bio jedan od osnivača Narodnog pokreta Srbije, on nije podržao Vuka Jeremića, jer kako sam kaže, “još je rano da se opredeljuje”.

Trenutno sam bez stranke. Odbornik sam koalicije “Niš, moj grad” i mene interesuje lokalna priča. Moj konačan stav o tome šta ću i gde ću, zavisiće od toga da li će opozicija biti u jednoj ili više kolona. Čujem da će parlamentarni izbori biti marta naredne godine i ako ih opozicija ozbiljno shvati onda mogu negde da se svrstam, inače sve ostalo je avantura – rekao je Jovanović.

loading...

Jovanović je svoju političku karijeru počeo u Srpskom pokretu obnove, a nakon lošijih rezultata 2000. godine napustio je ovu stranku i osnovao Narodnu stranku Pravda, a kasnije i Nišku pravdu.

Na jednim lokalnim izborima je bio na listi DSS-PDS-NDS (Koštunica-Perišić-Vuksanović), a 2002. se učlanio u G17 plus. Kasnije kada je G17 plus postao deo Ujedinjenih regiona Srbije, on je postao deo i te političke opcije koju je napustio početkom 2015. godine kada je i formiran Narodni pokret Srbije.

Iako je prethodnih 20 godina bio često u vrhu gradske vlasti, a i u poslaničkim klupama, kako sam kaže, on je uvek bio deo opozicionih stranaka.

Ja sam bio u različitim strankama, ali te stranke najčešće nisu bile na vlasti ili su bile opozicione. Bio sam u SPO-u koja je bila u Nišu na vlasti, ali je bila opoziciona 10 godina. Bio sam u Pravdi koja nikad nije bila na vlasti, pa evo i sad u NPS. Bio sam jedino u G17 kad je bio na vlasti. To jedino – kaže Jovanović.

Podsetimo, odborničko mesto koje trenutno ima u niškoj Skupštini, Jovanović je zadužio nakon izbora 2016. kada je na listi koalicije “Niš, moj grad” bio predstavnik Rusinske stranke.

Pre toga je bio hapšen zbog navodnih malverzacija u Direkciji za izgradnju grada, ali su nakon nekoliko meseci zatvora i višegodišnjeg procesa sve optužbe odbačene, a on je tvrdio da je reč o političkom hapšenju.

(Espreso.rs / Južne vesti)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here