Home POLITIKA Dok se narod bori za egzistenciju, sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović...

Dok se narod bori za egzistenciju, sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović obavlja čak ŠEST funkcija!

SHARE
Foto: Fonet

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović “uspešno” obavlja mnogo funkcija, i može se reći da je rekorder među funkcionerima. Nedavno je izabran za člana Upravnog odbora KK Partizan, pa je to postala njegova šesta funkcija.

Agenciji za borbu protiv korupcije 18. avgusta prošle godine prijavio je pet funkcija, a jednu je prestao da obavlja samo šest dana pre toga.

Odalović je generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova od 28. novembra 2015. godine, i za tu funkciju prima platu od 133.749 dinara, predsednik je Mešovite komisije privrednog društva “Dipos” od 23. juna 2014, član Saveta Univerziteta u Prištini od 29. maja 2013, predsednik Komisije za nestale i kidnapovane od 21. septembra 2006. godine, a za to mesečno prima platu od 54.040 dinara, i rukovodilac je u radnoj grupi za nestala lica u okviru dijaloga Beograd – Priština od 3. maja 2005. godine.

Do 12. avgusta prošle godine bio je zamenik sekretara u RIK.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ACAS
loading...

 

Odalović je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio i trosoban stan od 99 metara kvadratnih koji je stekao “kupovinom”, kao i dve njive, jednu od 399 i 38 kvadrata, koje je takođe “kupio”.

 

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova izgleda da je navikao da u isto vreme ima više funkcija i poslova. Tako je 2010. godine obavljao četiri funkcije, 2013. šest, 2014. sedam, i tako do danas, kada ima šest.

 

Odalović je inače u prelaznoj Vladi Republike Srbije od oktobra 2000. do januara 2001. obavljao funkciju ministra za lokalnu samoupravu. Bio je i generalni sekretar Narodne skupštine Srbije od 2008. do 2012, a naredne dve godine obavljao je funkciju generalnog sekretara Vlade, do maja 2012, kada je imenovan za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova.

Član je SPS od osnivanja.

(Izvor: Espreso/ M.R.)

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here