Home DRUŠTVO Vanredna kontrola imovine 15 funkcionera, na listi Nikolić, Jovanović, Mali…

Vanredna kontrola imovine 15 funkcionera, na listi Nikolić, Jovanović, Mali…

SHARE

Agencija za borbu protiv korupcije započela je u ovoj godini 15 vanrednih kontrola prijavljene imovine i prihoda funkcionera, a poslednja na spisku provere je direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu Mirjana Menković, protiv koje je pokrenut krivični postupak zbog sumnje na zloupotrebu položaja, izjavila je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa, a prenosi RTS.

Na spisku vanrednih kontrola za 2017. godinu, objavljenom na sajtu Agencije, jesu i narodni poslanik Čedomir Jovanović, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, v.d.direktora Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu Saša Vlaisavljević…

Kršikapa je navela da se vanrednom kontrolom ne dokazuje krivica funkcionera, već da prikupljeni podaci eventualno mogu da ukažu da postoji nesklad između realnog stanja i prijavljenih prihoda.

“Smatram da Agencija u postupanju treba da poštuje integritet i ličnost svakog funkcionera i posao koji se obavlja i odgovornost funkcije koju nose i tako ćemo se ubuduće i ponašati”, kaže Kršikapa.

Ona je objasnila da se vanredna kontrola provere imovine i prihoda funkcionera pokreće po službenoj dužnosti kada postoje relevantne informacije i podaci koji eventualno mogu da ukažu da postoji nesaglašnost sa prijavljenim, realnim stanjem imovine i prihoda.

loading...

“Po završetku kontrole, obavestićemo javnost o rezultatima. Ne postoji rok u kojem moramo da završimo vanrednu kontrolu, ona zavisi od okolnosti slučaja, od toga šta se proverava, ukrštanja podataka..”, kaže Kršikapa.

Ona je navela da Agencija za borbu protiv korupcije, u skladu sa zakonom o Agenciji i godišnjim planovima provere imovine i prihoda funkcionera, sprovodi redovnu kontrolu kojom je u ovoj godini bilo obuhvaćeno 307 funkcionera.

Izvor: RTS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here