Home POLITIKA Šapić: Nije pitanje da li ću podržati SNS ili DS, već da...

Šapić: Nije pitanje da li ću podržati SNS ili DS, već da li će oni mene

SHARE

Predsednik opštine Novi Beograd odgovarao na štandu Danasa na Sajmu medija na pitanja sa „fejsbuka“

Na lokalnim izborima za gradonačelnika Beograda nije pitanje da li ću ja ući u koaliciju sa nekim, već ko je spreman da se sa mnom dogovori oko plana za Beograd. U sklopu tog plana ja ću biti na čelu Beograda.

Ovako je na najzanimljivije pitanje, o predstojećim izbornim koalicijima u glavnom gradu, odgovorio Aleksandar Šapić, trenutni predsednik opštine Novi Beograd i kandidat udruženja građana za gradonačelnika Beograda. On je juče na štandu Danasa na Sajmu medija direktno preko Fejsbuk strane našeg lista odgovarao na pitanja građana. Pristiglo je više od 100 pitanja, a Šapić je odgovorio na svako pristiglo do tada.

Najveći broj pitanja preko najpopularnije društvene mreže stizao je u vezi sa komunalnim problemima na opštini Novi Beograd. Ipak, čitaoce je u velikom broju slučajeva interesovalo i kako će se Šapić ponašati u potencijalnim predizbornim ili postizbornim koalicijama na izborima u glavnom gradu.

Bivša vaterpolo zvezda koja je u politici devet godina dodao je i da “ne zna zašto svi potenciraju (njegovu saradnju sa) SNS kada nije isključio razgovor i dogovor ni sa jednom strankom”. Ipak, on je, kaže, “jasno rekao da neće učestvovati u političkoj trgovini i pijaci i da će verovatno sa njim svi lako razgovarati. Ipak, boji se da će se teško dogovoriti”. Šapić dodaje i da nije spreman na negativnu kampanju i da je zato izložen napadima sa svih strana.

“Ili imamo gradonačelnika i time direktno utičemo na razvoj Beograda, ili smo opozicjija i svima želimo svu sreću u budućnosti”, odgovorio je Šapić na još jedno pitanje građana vezano za to da li će i koga podržati u trci za Beograd.

loading...

Šapić je bio spreman da odgovori i na negativne komentare i pitanja u vezi sa njegovim doktoratom. On je na pitanje jednog čitaoca o tome kako je “dobio diplomu na livadi kod Mladenovca”, rekao da to kako je doktorirao nije pitanje za njega već za obrazovnu ustanovu akreditovanu kod Ministarstva prosvete, kod koje je i branio doktorsku disertaciju.

Predsednik opštine Novi Beograd je, iako se bavi politikom na lokalu, odgovorio i na nekoliko pitanja u vezi sa državnom politikom. On je kratko prokomentarisao sa “da” na pitanje da li podržava ulazak Srbije u Evropsku uniju. Ipak, jednog čitatelja je interesovalo i Šapićevo mišljenje o nezavisnosti Kosova, a on je odgovorio da “kada se bude bavio visokom politikom, možemo da govorimo o tome.” Takođe, prokomentarisao je i svoj odnos prema homoseksualnim brakovima.

“Suštinski, nemam ništa protiv bilo koje vrste slobode, ali ako me pitate šta ja zastupam, to su ipak tradicionalne porodične vrednosti u njihovoj izvornoj formi”, rekao je Šapić.

Dosta pitanja stiglo je i na temu humanitarne fondacije “Budi human – Aleksandar Šapić”, a građane je interesovalo zašto je dodato njegovo ime. Šapić je rekao da je to bilo neophodno jer je pod istim imenom već registrovana jedna organizacija, kao i da su roditelji dece kojoj Fondacija pomaže od njega tražiili da se Fondacija odvoji od opštine Novi Beograd jer se već pomaže deci širom Srbije.

Šapić je odgovorio i da je opština porušila sve nelegalne objekte na Savi za koje je imala dozvolu za rušenje. Na pitanja koja su se ticala otpada, zelenila, parkova i drugih komunalnih rešenja, predsednik opštine Novi Beograd odgovorio je da su za sve ove probleme, nažalost, zadužene gradske, a ne opštinske službe, kao i komunalna gradska preduzeća.

IZVOR DANAS
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here