Home DRUŠTVO Protest penzionera: Dovedeni smo na ivicu egzistencije

Protest penzionera: Dovedeni smo na ivicu egzistencije

SHARE

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica organizovali su danas u Beogradu protest kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, “nemoralnih i neustavnih” zakona koji su najstarije doveli na ivicu egzistencije.

Učesnici protesta okupili su se kod Doma Narodne skupštine, a išli su i do Ustavnog suda i zgrade Radio-televizije Srbije.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović rekao je agenciji Beta da su „svima dali određene zadatke“.

„Od Skupštine Srbije zahtevamo da poništi sramne zakone kojima su nam smanjili penzije, od Ustavnog suda da donese svoje stavove o našoj inicijativi da ispita ustavnost spornih zakona i da nas ne koči u proceduri odlaska u Strazbur, jer pravne institucije Srbije ne daju rešenja za naše prboleme“, naveo je Radović.

On je dodao da su time održali “pomen moralu, pravdi i istini” – vrednostima koje su nestale u Srbiji.

loading...

Kako je naveo, pokrenuta je inicijativa da penzioneri pojedinačno traže rešenja od PIO fonda kako bi se žalili Upravnom i Ustavnom sudu da bi se utvrdio koliko kome država duguje.

Radović je kazrekaoao da su od RTS tražili da “informišu istinito građane” jer je to „servis koji građani plaćaju“.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here