Home DRUŠTVO Dedeić: U sređenom sistemu Vučić bi bio kažnjen

Dedeić: U sređenom sistemu Vučić bi bio kažnjen

SHARE

Od 2012, a naročito posle 2014. postalo je primetno kako Aleksandar Vučić nema bojazni da izgovori neistinu kako bi stekao određene poene…

…Rekao je da Mali siguro neće biti gradonačelnik, a 2014. je rekao da se neće kandidovati za predsednika. U nekom sređenom sistemu, političar koji kaže da sigurno neće biti predsednički kandidat i posle toga, kada to uradi, pređe preko toga kao da nije bilo ništa bi bio kažnjen – rekao je urednik portala Istinomer.rs Siniša Dedeić, u razgovoru na štandu Danasa na Media marketu. On je naglasio da je većinu Vučićevih izjava Istinomer ocenio negativno.

Ideja istinomera je bila, kako je naglasio, da političari obrate pažnju jer je izgovorena reč jedini kapital koji oni prenose dalje.

-Politička odgovornos je slična onoj koju imaju bankari. Njima poveravate novac i ukoliko vas iznevere da li biste im ponovo poverili novac – rekao je urednik Istinomera.

Dedeić je istakao kako od 2008. kada su nastali sa ciljem da promovišu odgovornost za javno izgovorenu reč  Istinomer prati šta političari pričaju i obećavaju.

-Uglavnom se susrećemo sa negativnim primerima, njih je dve trećine u odnosu na pozitivne. Od tada do danas veliki broj funkcionera davao je  veliki broj obećanja, ali su tek od 2010. Ili 2011. počeli da obraćaju pažnju šta obećavaju jer su primetili da neko prati šta pričaju – naglasio je Dedeić. On je istakao da bi uloga medija trebalo da bude velika, ali da to u Srbiji, uz nekoliko svetlih primera među kojima je i Danas, nije slučaj.

IZVOR DANAS
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here