Home DRUŠTVO Vulin predlaže da 4. decembar bude Dan ratnika

Vulin predlaže da 4. decembar bude Dan ratnika

SHARE

Srbija bi već ove godine 4. decembra mogla da obeleži Dan ratnika, kao praznik posvećen palim i preživelim učesnicima ratova.

Kako saznaju Večernje novosti, Ministarstvo odbrane je podnelo inicijativu da se 4. decembar proglasi za Dan ratnika.

Ovim gestom država bi na najvišem nivou izrazila zahvalnost svima koji su pod njenom zastavom nosili oružje od oslobodilačkih ratova u 19. veku, pa do odbrane zemlje 1999. godine, piše list.

Ministarstvo odbrane zvanično je uputilo zahtev Vladi da ustanovi ovaj praznik, u spomen na sve građane, koji su se odazali pozivu države i stali u njenu odbranu. Suštinu ove ideje čini odavanje počasti običnim ljudima stradalim za otadžbinu, ali i jačanje kulture sećanja na ratove iz skorije prošlosti.

Iza ove inicijative stoji ministar Aleksandar Vulin koji kaže da Srbija ne sme da zaboravi heroje koji su je branikli u najtežim danima. “Dosta smo se po tuđoj volji stideli naših junaka. Na njih moramo biti ponosni. To je osnovni razlog što sam Vladi predložio da Dan ratnika bude ustanovljen kao praznik. To će biti dan kada će heroji ratova biti dobrodošli u našim kasarnama i školama i kada će dobiti prostor u medijima”, kaže Vulin.

loading...

(n1)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here