Home POLITIKA Brnabić i ministri odgovaraju na pitanja poslanika u četvrtak

Brnabić i ministri odgovaraju na pitanja poslanika u četvrtak

SHARE

Članovi Vlade Srbije u četvrtak, 26. oktobra, u Skupštini Srbije odgovaraće na poslanička pitanja, obavestila je poslanike predsednica parlamenta Maja Gojković.

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila je apel Maji Gojković na početku današnjeg rada da se danas i sutra rad završi do 18 časova kako bi poslednjeg četvrtka u mesecu došla premijerka Ana Brnabić i ministri da odgovaraju na pitanja.

Gojkovićeva joj je odgovorila da će predstavnici Vlade u četvrtak doći u parlament.

“Nemoguće je završiti sednicu pre četvrtka… Vrlo je jasno šta ćemo raditi u četvrtak od 16 do 18 časova”, rekla je Maja Gojković.

Poslovnikom o radu parlamenta predviđeno je da poslednjeg četvrtka u mesecu članovi Vlade od 16.00 do 19.00 odgovaraju na pitanja poslanika.

loading...

Prošlog meseca opozicija je kritikovala predsednicu parlamenta da je protivno pravilima prekinula zasedanje kako ministari ne bi morali da odgovaraju poslanicima. Dveri su tada saopštile da je predsednica parlamenta Maja Gojković opoziciji uskratila 257 minuta, koliko je sledovalo do kraja rasprave o amandmanima na dva važna prosvetna zakona.

Slične primedbe opozicija mesecima upućuje rukovodstvu Skupštine. Pre tačno godinu dana u oktobru prošle godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić odgavaro je na pitanja poslanika više od deset sati.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here