Home DRUŠTVO Agencija traži smenu direktorke Apoteka Beograd: Sklapala ugovore s firmom u kojoj...

Agencija traži smenu direktorke Apoteka Beograd: Sklapala ugovore s firmom u kojoj radi njen sin

SHARE

 

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Skupštini grada Beograda inicijativu za razrešenje Jasminke Bjeletić sa javne funkcije direktora Apoteka Beograd. Agencija traži smenu Jasminke Bjeletić, jer je ustanova koju je vodila za samo godinu dana naručila lekove u iznosu od 500.000 evra od farmaceutske kompanije Veleksfarm, u kojoj je zaposlen njen sin.

Agencija za borbu protiv korupcije je po službenoj dužnosti vodila postupak protiv Jasminke Bjeletić u kom je utvrđeno da Apoteka Beograd nije imala poslovnu saradnju sa privrednim društvom Velexfarm d.o.o. pre nego što je čelo ove ustanove postavljena Jasminka Bjeletić. Kako je utvrđeno, u kompaniji Velexfarm je zaposlen njen sin.

S ovom firmom Apoteka Beograd je u periodu od 26. februara 2014. do 27. aprila 2015 sklopila ugovore vredne oko 500.000 evra.
Jasminka Bjeletić je imenovana za v. d. direktora krajem decembra 2013, a na mesto direktora sredinom naredne godine.

Agencija je u slučaju Jasminke Bjeletić donela rešenje o izricanju mere javnog objavljivanja preporuke za razrešenje još u martu ove godine.

loading...

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, nakon toga Agencija može podneti inicijativu za razrešenje funkcionera organu koji ga je izabrao, postavio ili imenovao što je u ovom slučaju Skupština grada Beograda.

Gradska skupština je dužna da obavesti Agenciju o merama preduzetim povodom povodom podnete inicijative za razrešenje u roku od 60 dana.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here