Home POLITIKA Predsedništvo: O detaljima sastanka Vučića i Jia ako saopšti američka strana

Predsedništvo: O detaljima sastanka Vučića i Jia ako saopšti američka strana

SHARE

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Palati “Srbija” sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Brajanom Hojtom Jijem. Razgovor je trajao oko sat i po, a detelji će, kako prenosi RTS-a izjavu iz kabineta predsednika, biti poznati “ako američka strana bude želela da to saopšti”.

Razgovor Aleksandra Vučića i Brajana Hojta Jija je bio “apsolutno otvoren i iskren”, rečeno je novinarima u Palati “Srbija”, prenosi RTS.

“Iz saopštenja će se videti šta je na sastanku govorio Ji, a šta je govorio predsednik Vučić saznaćemo ukoliko američka strana bude želela da to saopšti”, istakli su u Kabinetu po završetku sastanka u Palati “Srbija”, kojem je prisustvovao i ambasador SAD Kajl Skot.

Očekivalo se da razgovor bude buran, nudući da je američki izaslanik juče rekao da Srbija ne može da “sedi na dve stolice”, te da ruskom centru u Nišu ne treba da da diplomatski status.

loading...

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević je u međuvremenu izrazila sumnju u to da je američki zvaničnik tačno interpretiran u medijima.

Američki zvaničnik ranije se sastao sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, ali u tim saopštenjima, koja, uobičajeno, usaglašavaju dve strane, nema detalja koji se tiču izjave američkog zvaničnika.

Hojt Ji se susreo i s predstavnicima opozicije, ali ni detalji tog sastanka danas nisu saopšteni.

Izvor: RTS, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here