Home POLITIKA Ivanović: Na izborima nam je protivnik bila cela Vlada Srbije

Ivanović: Na izborima nam je protivnik bila cela Vlada Srbije

SHARE

Lider građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP) i kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice Oliver Ivanović izjavio je danas da su protekli lokalni izbori biti izuzetno teški jer njegov protivnik nije bila Srpska lista, već čitava Vlada Srbije sa svim svojim potencijalima.

“Protiv takve velike organizacije, protiv tolikog budžeta koji je sto puta veći nego sredstva koja smo mi imali na raspolaganju, prosto je bilo teško napraviti bolje od ovog… Srpska lista nije bila naš rival, naš rival je bila i čitava Vlada Srbije sa svim njihovim potencijalima. Tako da, kad to uzmete u obzir, možda i nismo loše prošli”, rekao je Ivanović.

Ivanović je na konferenciji za novinare dodao da su se za podršku građana borili u neravnopravnim uslovima, imajući u vidu da su imali previse moćnog protivnika i ogromnu mašineriju koja iza nje stoji, zbog čega je pobeda bila nemoguća.

Kako prenosi radio Kontakt plus, Ivanović je rekao da je tokom izbornog dana, ali i prethodnih dana, u gradu bilo više vozila sa registracijama iz centralne Srbije nego originalnih KM tablica, što prema njegovim rečima govori kolika je mašinerija pokrenuta i koliko je ljudima koji su napravili Srpsku listu bilo stalo da u Mitrovici dobiju izbore.

Prema preliminarnim rezultatima izbora u tom gradu, pobedio je kandidat za gradonačelnika Srpske liste Goran Rakić sa oko 67 odsto podrške birača, dok je Ivanović dobio nešto manje od 19 odsto.

loading...

Ivanović je rekao da SDP nije izgubio, već da “nije osvojio dovoljno glasova da bi se proglasili pobednikom”. Po njegovim rečima, rezultat će biti da će izgubiti gradjani, grad i u krajnjem slučaju Srbija.

“To više nije naša briga, neka se time bavi onaj koji će uživati u ovim rezultatima, ali ja mislim da je to ‘Pirova pobeda’. Sa ovoliko sredstava osvojiti ovoliko glasova, to je, mislim, loša kalkulacija”, rekao je Ivanović.

On je dodao da je Mitrovica bila test za ono što sledi i da taj “recept” treba da očekuju svi gde se izbori budu organizovali.

Ivanović je rekao da rezultat pokazuje da je Srpska lista osvojila više glasova nego SDP, ali da ne misli da je to stvarna slika.

On je procenio da će SDP imati tri odbornička mandata u lokalnoj skupštini.

“Bićemo mi u ovoj skupštini opštine konstruktivna opozicija, trudićemo se da namećemo prave teme, a građani će biti u prilici da ocenjuju. Nadam se u malo boljim i demokratskijim uslovima nego što je to bilo do sada”, rekao je Ivanović.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here