Home POLITIKA Autobus s raseljenima iz Klokota zaustavljen u Vranju, pokušaj sprečavanja glasanja?

Autobus s raseljenima iz Klokota zaustavljen u Vranju, pokušaj sprečavanja glasanja?

SHARE

Autobus sa raseljenima s Kosova koji žive u Smederevu i Jagodini, a koji su pošli da glasaju na lokalnim izborima na Kosovu, zaustavljen je u Vranju i poslat na tehnički pregled, rekao je za N1 vođa puta Blagoje Maksimović. On je rekao da će glasači nastaviti put ka Kosovu taksijem.

“Nas 50-tak raseljenih iz Klokota i Vrbovca krenulo je jutros oko 4.00 sati ka Kosovu. Kad smo prošli Predejane, zaustavila nas je policija i poslala autobus na tehnički pregled. Tamo su nam rekli da po autobus dođemo sutra. Ovo je direktan pokušaj da se spreči da odemo na glasanje”, rekao je Maksimović.

Maksimović je optužio gradonačelnika Klokota Srećka Spasića da je organizivao ovu blokadu kako bi ih sprečio da dođu do Klokota i glasaju.

On kaže da su oni ipak istrajni u tome da odu i glasaju, pa će do granice iz Vranja krenuti taksijem. “Granicu ćemo da pređemo pešaka i dalje ne bi trebalo da imamo problema i nadam se da ćemo moći da ostvarimo svoje biračko pravo i glasamo”, rekao je.

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju lokalni izbori, a 1,9 miliona građana moći će da glasa za predsednike i odbornike u 38 opština.

loading...

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here