Home DRUŠTVO Vlasnik firme koja je snabdevala škole gde je došlo do trovanja pušten...

Vlasnik firme koja je snabdevala škole gde je došlo do trovanja pušten iz pritvora

SHARE

 

Vlasnik firme koja je snabdevala hranom škole Beogradu u kojima je nedavno došlo do masovnog trovanja učenika pušten je iz pritvora u kom je bio od 6. oktobra, pišu Večernje novosti.

Rešenje o puštanju doneto je pošto su saslušani svi predloženi svedoci, a pritvor mu je bio određen da ne bi uticao na njih.

Kako navodi ovaj list, Prvo osnovno javno tužilaštvo čeka dopunski izveštaj Gradskog zavoda za veštačenje, nakon čega će se doneti dalja odluka u kom pravcu će teći istraga.

Inače vlasniku firme se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

loading...

Prema krivičnoj prijavi, sumnja se da su sporni pripremljeni obroci dostavljeni u periodu od 2. do 3. oktobra.

Podsetimo, početkom oktobra je policija odredila zadržavanje do 48 časova B.P kao odgovornom licu privrednog društva “Catering&Bakers” koje je snabdevalo hranom beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka.

Gradskom zavodu za javno zdravlje u jednom danu je prijavljeno da 135 dece iz četiri beogradske osnovne škole pati od stomačnih tegoba.

Ubrzo nakon toga, zbog mogućeg trovanja na kratko je bila obustavljena isporuka hrane školama sa kojima ova firma ima ugovorene poslove, a to su beogradska osnovna škola “Vojvoda Mišić”, “Radojka Lakić”, “Braća Baruh” i “Veljko Dugošević”.

Ubrzo nakon toga, Gradski zavod za javno zdravlje saopštio uzrok trovanja je bakterija stafilokoka pronađena u špagetama bolonjeze.

Izvor: Večernje novosti, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here