Home DRUŠTVO Sumnjiv konkurs za medije u Beogradu

Sumnjiv konkurs za medije u Beogradu

SHARE

Na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata grad Beograd skoro trećinu novca dodelio je Studiju B, a sredstva su dodeljena i muzičkim udruženjima, kao i firmama koje su registrovane posle raspisivanja konkursa, objavio je danas portal Pištaljka.

Od ukupno 73,9 miliona dinara, Studio B i firme povezane sa tom televizijom – “Brender” i “Irik” dobile su 23 miliona za medijske projekte.

Konkurs je raspisan 18. avgusta, a 17. oktobra objavljena su rešenja o raspodeli sredstava.

Pištaljka je navela da je novac opredeljen za preduzeća “Folim” i “Zofin” koje su osnovana pre mesec i po dana.

Pet miliona dinara dobila je firma “Folim” registrovana 22. avgusta, a četiri miliona dinara opredeljeno je za projekat “Beograd za svačiji džep” firme “Zofin”, osnovane 23. avgusta.

loading...

Novac posle raspisivanja konkursa dobila je i firma koja se do nedavno bavila trgovinom na veliko mašinama i opremom i zvala “Metalon calibration”, a koja je devet dana posle raspisivanja konkursa za medijske projekte promenila vlasnika, delatnost i naziv.

Pištaljka navodi da je firma “Metalon calibration” za prodaju mašina 25. avgusta postala “Video calibration” za proizvodnju kinematografskih, audio-vizuelnih i televizijskih sadržaja i za projekat “Prvi koraci… u Beogradu” dobila je dva miliona dinara.

Projekat kojem je dodeljeno najviše novca – 6,9 miliona dinara – jeste “Beogradski rokenrol” s kojim je konkurisalo Udruženje rok muzičara koje se bavi organizovanjem koncerata i muzičkih festivala.

Od grada Beograda višemilionske iznose su dobili i novine Alo, Informer, Srpski telegraf, kao i muzička kompanija “Sky comm group” koja je nastala kao muzička kompanija “Sky music”, vlasnika Milenka Škarića, a sada je registrovana kao reklamna agencija.

Novinska agencija Beta, dnevni listovi Blic i Danas, samo su neki od medija koji nisu dobili novac na konkursu.

Sredstava nije bilo ni za jedini projekat koji je konkurisao sa ciljem istraživanja korupcije u gradskoj upravi – projekat Pištaljke.

Oko dva miliona dinara dobila je i kompanija “Infobiro”, a dva miliona su dodeljena za medijske projekte iz Lazarevca, odnosno milion dinara iz Obrenovca.

Pištaljka je navele da su gradske vlasti u komisiju koja je odlučivala o raspodeli novca uvrstile javnosti “nepoznate medijske stručnjake”- Ferenc Berček, Marija Stamenić, Vladimir Jovanović, Dragana Milovanović i Nebojša Radošević.

Portal je objavio i da je milion dinara dodeljeno firmi “Slika vest” koja je povezana sa jednim od članova komisije.

Izvor: Blic

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here