Home DRUŠTVO Vranjske: Nastavljaju se pritisci na redakciju

Vranjske: Nastavljaju se pritisci na redakciju

SHARE

 

Portal Vranjske saopštio je danas da se nastavljaju pritisci na njihovu redakciju i da predstavnici lokalne samouprave, kao i odgovorna lica u većini javnih preduzeća odbijaju da komuniciraju sa novinarima tog portala.

“Na ovaj način, direktno se uskraćuju informacije građanima i diskriminišu novinari redakcije portala Vranjske”, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor Novinsko-izdavačkog preduzeća Vranjske Vukašin Obradović.

Dodaje se da gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, kao i ostali funkcioneri lokalne samouprave na taj način direktno krše Zakon o javnom informisanju u kome se decidno navodi da je “zabranjena neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja”.

“Odbijanje da odgovore na postavljena pitanja, kao i nepozivanje na događaje koje organizuje lokalna samouprava, predstavlja nastavak pritisaka koji su i doveli do gašenja štampanog izdanja ‘Vranjskih’ i plod očigledne želje da se i portal onemogući u daljem radu”, piše u saopštenju.

loading...

Nedeljnik “Vranjske”, jedan od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru ugašen je 18. septembra, posle 23 godine postojanja.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here