Home DRUŠTVO Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo “tetku iz Kanade”

Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo “tetku iz Kanade”

SHARE

Službena beleška Tužilaštva za organizovani kriminal o postupku protiv ministra Aleksandra Vulina pokazuje traljav, površan i nedovršen posao tužilaštva i policije, prenosi portal Krik, navodeći da je imao uvid u tu belešku.

Na razgovor nije pozvan ni ministar Vulin, ni misteriozna tetka koja mu je navodno pozajmila 205.000 evra, a istražni organi nisu proverili ni sumnjiv milionski posao koji je Vulin sklopio na Kosovu… slučaj je vodila tužiteljka Tamara Ristić, u javnosti poznata po postupku protiv kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića“, navodi portal.
Umesto toga, policajci su razgovarali s njegovom suprugom Natašom Vulin, prijateljem Momčilom Filipovićem koji im je prodao stan i njegovim sinom Draganom Filipovićem osobama koje su umešane u kupoprodaju i lično povezane s ministrom“, kaže se u tekstu.
Portal prenosi da u dokumentu kojim obustavlja postupak tužiteljka zaključuje da je “objašnjenje Vulina i njegove supruge da su novac pozajmili od tetke tačno, kao i da ministar nije zloupotrebio položaj i primio mito”.
Tokom trajanja postupka, Vulin je politički napredovao i dva puta je postavljen za ministra. Ovaj obožavalac Če Gevare i samoproklamovani socijalista na funkciji ministra odbrane, već mesec dana izbegava da odgovori na neugodna pitanja novinara o tome kako je obezbedio kapital za kupovinu stana vrednog četvrt miliona evra“, navodi Krika.
Stručnjaci s kojima su razgovarali novinari Krika smatraju da su obe institucije, policija i tužilaštvo, radile pre na tome da se slučaj zataška, nego da se utvrdi istina.
Izvor: 021
Autor: Krik
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here