Home DRUŠTVO Nadležno tužilaštvo nije ispitalo tvrdnje Marije Mali da zna čiji su bageri...

Nadležno tužilaštvo nije ispitalo tvrdnje Marije Mali da zna čiji su bageri rušili u Hercegovačkoj

SHARE

 

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, kod koga se trenutno nalazi slučaj rušenja u Hercegovačkoj, nije saslušavalo Mariju Mali, bivšu suprugu gradonačelnika Beograda Siniše Malog koja je pre više od šest meseci izjavila da zna ime firme koja je rušila objekte u Hercegovačkoj ulici kao i da će sve informacije reći nadležnim organima. Da Tužilaštvo nije uzelo izjavu povodom tvrdnji Marije Mali navodi se u odgovoru koji je Insajder dobio na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja.

To je samo još jedan od pokazatelja kako funkcionišu institucije u Srbiji u ovom slučaju tužilaštvo. Za javnost ostaje nepoznato da li je neko uopšte saslušao svedoke koji su javno rekli da imaju informacije koje bi mogle da dovedu do razrešenja ovog slučaja. Sada je izvesno samo da Prvo tužilaštvo nije saslušalo Mariju Mali.

Naime, slučaj noćnog rušenja u Hercegovačkoj prvo je 15 meseci bio u nadležnosti Višeg tužilaštva koje nam je na pitanje da li su saslušali Mariju Mali odgovorilo da bi objavljivanje te informacije ugrozilo istragu. Kada je slučaj, pa i ceo spis predmeta prebačen u Prvo tužilaštvo, Insajder je i u toj instituciji uputio isto pitanje. U odgovoru Prvo tužilaštvo navodi da oni nisu obavili razgovor sa svedokom I ponovo upućuje na Više tužilaštvo kako bismo dobili odgovor da li je ranije saslušana.

“Marija Mali u predistražnom postupku u slučaju Hercegovačka pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu nije davala izjave, a da li je davala izjave pred Višim javnim tužilaštvom morate da se obratite tom tužilaštvu”.

loading...

Slučaj Hercegovačka nalazi se i dalje u predistažnoj fazi, iako postoje snimci rušenja, izveštaj Zaštitnika grđana u kome je utvrđeno da je postojala naredba policiji da se te noći u tom reonu ne odaziva na pozive građana, ali i tvrdnje pojedinaca u medijima da znaju ko stoji iza rušenja.

Podsetimo, u aprilu prošle godine, nepoznata grupa ljudi u sred noći bagerima je porušila privatne objekte u blizini projekta Beograd na vodi. Tom prilikom su prolaznicima oduzimali lične stvari i ograničavali im kretanje. Policija koju su građani pozivali nije se odazvala i izašla na lice mesta.

Nakon toga nadležni su ćutali o slučaju, a većina predstavnika vlasti pozivala je javnost da se strpi dok istražni organi ne otkriju šta se tamo i pod čijom naredbom dogodilo.

Jedini predstavnik izvršne vlasti koji je govorio o ovom slučaju je premijer Aleksandar Vučić koji je samo nekoliko meseci nakon rušenja u Hercegovačkoj za odgovorne označio sam vrh gradskih vlasti.

Marija Mali: Sva saznanja o rušenju u Hercegovačkoj ispričaću nadležnim istražnim organima

Bivša supruga gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Marija Mali u toku borbe za starateljstvo nad deceom, govorila je o ulozi Siniše Malog u rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici.

Ona je u intervjuima KRIK-u i NIN -u navela da joj je Siniša Mali rekao da je “da je učestvovao u rušenju” objekata, kao i da je to “uradio da otkloni smetnje za izgradnju kapitalnog projekta”.

Marija Mali je tada, takođe, rekla i da zna koja je firma svojom mehanizacijom sprovela rušenje objekata i da je spremna da nadležnim organima otkrije ime firme koja je rušila u Hercegovačkoj, ali da je niko nije pozvao.

Izvor:Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here