Home POLITIKA Presečen optički kabl, prekinuta predizborna emisija na Kosovu

Presečen optički kabl, prekinuta predizborna emisija na Kosovu

SHARE

Privatnom kablovskom operatoru CD KiM iz Zvečana sinoć je presečen optički kabl čime je prekinut program u trenutku dok je ova televizija emitovala emisiju u kojoj su gostovala četiri kandidata za gradonačelnike iz opština sa Severa Kosova. Vlasnik televizije, Dragan Mlađović, smatra da se radi o namernoj sabotaži koju povezuje sa predizbornom kampanjom za lokalne kosovske izbore.

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj i slučaj otvorila kao “uništenje, ošećenje javne instalacije”.

“Emisija se najavljivala čitav dan i počela je u 20:20. Gosti su bili četiri kandidata za gradonačelnike u četiri opštine – dr Dragiša Milović, Oliver Ivanović, Dragan Jablanović i Slaviša Biševac. Program je prekinut oko 20:45,” rekao je za KoSSev vlasnik televizije  Dragan Mlađović.

On je ocenio da se radi o predizbornoj sabotaži kako se emisija ne bi gledala.

Da bi se postavio optički kabl, prema rečima vlasnika kablovskog operatora CD KiM, biće potrebno najmanje četiri do pet dana, kada će izbori biti i održani.

loading...

Jedan od kandidata za gradonačelnika dr Dragiša Milović istakao da je prekid emitovanja emisije vid nasilja.

“Odgovorili smo na prvi krug pitanja – sva četvorica kandidata. Program je ubrzo nestao. Ovo je još jedan vid nasilja – sada medijskog nasilja. Stvara se privid da je istina nedopustiva”, rekao je Milović.

On je najavio da će povodom ovog incidenta, zajedno sa Oliverom Ivanovićem održati konferenciju za medije.

Podsetimo, Lider GI Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović nedavno je za Insajder rekao da smatra da lokalni izbori na Kosovu i Metohiji i većinski srpskim opštinama neće biti održani u demokratskom okruženju.

On je istakao da su kandidati za odbornike na lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici sa liste Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda izloženi pritiscima Srpske liste, koja bi po svaku cenu da ostane na vlasti.

Srpska lista jedina na Kosovu ima otvorenu podršku vlasti iz Beograda. Lokalni izbori na Kosovu održavaju se 22. oktobra.

Izvor: Kossev

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here