Home POLITIKA Poslanik Nove Srbije Goran Pekarski prešao u SNS

Poslanik Nove Srbije Goran Pekarski prešao u SNS

SHARE

Poslanik Nove Srbije Goran Pekarski prešao je u Srpsku naprednu stranku (SNS) i pristupio toj poslaničkoj grupi u Skupštini Srbije, rečeno je danas na konferenciji za novinare u parlamentu.

Pekarski je za poslanika izabran sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, a pre prelaska u SNS bio je član poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije.

Pekarski je rekao da želi, kroz SNS, da nastavi da se bavi “ozbiljnom, državotvornom politikom, koju je kreirao predsednik SNS Aleksandar Vučić”.

“Posle konsultacija sa predsednicima i poverenicima opštinskih organizacija koje su u okviru beogradskog odbora Nove Srbije, u saglasnosti sa njima i njihovom podrškom a zbog neslaganja sa politikom Nove Srbije u poslednjih godinu odlučio sam da podnesem ostavku na mesto poverenika gradskog odbora Beograda Nove Srbije, na mesto člana predsedništva Nove Srbije i izađem iz Nove Srbije”, rekao je Pekarski.

On je rekao da je, s obzirom da želi ozbiljno da se bavi politikom, uputio molbu i zahtev poslaničkom klubu SNS da kroz njihovu poslaničku grupu nastavi da se bavim politikom u Skupštini Srbije.

“Svi smo do sada uspeli da prepoznamo, neko pre, neko kasnije, da je SNS kohezioni faktor na čelu sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem i da je uspela da okupi oko sebe i koalicione partnere u predizbornoj koaliciji i postizbornoj koaliciji i da napravi jednu čvrstu i stabilni Vladu i čvrstu i stabilnu politiku ove zemlje”, rekao je Pekarski.

loading...

On je rekao da “osim što je SNS kohezioni faktor, predsednik Aleksandar Vučić je postao faktor poverenja, ne samo političkih subjekata unutar države, nego i spoljnih faktora, a što je najvažnije postao je faktor poverenja građana Srbije, što se pokazalo na prethodnim predsedničkim izborima”.

Pekarski je rekao da je “duboko uveren da će se to pokazati i na gradskim izborima za Skupštinu grada Beograda”.

“Nakon kratkotrajnog odsustvovanja iz redova skupštinske većine poslanik Goran Pekarski se vratio u skupštinsku većinu kroz pristupanje poslaničkoj grupi SNS koja je centar i noseći stub formiranja koalicije i parlamentarne većine u nacionalnom parlamentu Srbije”, rekao je zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić.

Piše: BIRN

Piše: S. Č.

Piše: L. Valtner

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here