Home DRUŠTVO NUNS: Nepuštanje u BIA je farsa

NUNS: Nepuštanje u BIA je farsa

SHARE

Predsednik NUNS Slaviša Lekić nazvao je skandalom što pojedini novinari nisu pušteni u BIA i ocenio da to nije prvi, “a neće biti ni poslednji tog tipa”, izražavajući sumnju da je ovo “farsa koja ide naruku Aleksandru Vučiću”, javlja Cenzolovka.

“Ne znam iz kog razloga, možda potpuno neopravdano, ali sumnjam da je inspirator tog incidenta možda baš onaj zvaničnik koji je otkazao učešće na današnjoj manifestaciji”, rekao je Lekić.

“Jer cela ta farsa ne ide na ruku ni BIA, ni novinarima”, objasnio je Lekić, “već samo njemu”.

“Predsednik i mene, a još važnije javnost jednim običnim ljudskim gestom može uveriti u suprotno: neka iskoristi svoj autoritet i savetuje Anu Brnabič da smeni direktora BIA. Javno ću se izviniti predsedniku”, poručio je Lekić.

Sa druge strane, predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović pozdravlja odluku Vučića i smatra da je on dobro reagovao, jer “ako u BIA nema mesta za novinare, onda zašto bi i predsednik išao na takve događaje”.

loading...

“Potpuno je neverovatno da neko ne može da uđe u neku zgradu. Šta bi to novinar mogao da uradi dok izveštava iz sedišta BIA”, upitao je Radomirović.

On misli da je “BIA napravila veliku grešku” i očekuje od direktora Bratislava Gašića da objasni novinarima koji nisu pušteni, kao i javnosti, šta se to desilo, i da se “izvini za taj potez”.

Izvor: Danas/ Piše: FoNet/Cenzolovka

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here