Home DRUŠTVO MUP ponovo demantuje Šabića

MUP ponovo demantuje Šabića

SHARE

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da na vratima poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića nije bila ni policija, ni bilo koji drugi pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da nije jasno zbog čega Šabić ima potrebu da iznova iznosi tu neistinu, kada je Komunalna policija, koja je organ lokalne samouprave, a ne MUP, potvrdila da su njeni pripadnici imali intervenciju na Šabićevoj adresi po prijavi građana.

MUP napominje da hiljadu puta ponovljena neistina neće postati istina, ma ko da je izrekne, i poziva Šabića da se izvini javnosti Srbije zbog više puta izrečenih neistina i neprihvatljive neodgovornosti u ponašanju državnog činovnika koji je bio dužan, i svakako imao mehanizme, da proveri informacije koje iznosi pre nego što ih javno iskaže.

Dodaje se da posebno zabrinjava da neistine o tome da su mu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bili na vratima Šabić iznosi i nakon zvaničnog demantija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i potvrde Komunalne policije da su oni bili ti koji su po prijavi građana bili na njegovim vratima.

To, nažalost, pokazuje da se ovde ne radi o želji da se dođe do istine, već da se institucija policije zloupotrebi u dnevnopolitičke svrhe, stoji u saopštenju MUP.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here