Home DRUŠTVO Karić će u Jagodini graditi dve zgrade sa bazenima i helidromom

Karić će u Jagodini graditi dve zgrade sa bazenima i helidromom

SHARE

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, izjavio je da će taj grad uskoro dobiti fabriku aviona, aerodrom, ali i dve zgrade od 25 spratova, sa bazenima i helidromom koje će graditi BK grupa Bogoljuba Karića.

“U novim zgradama kvadrat stana će koštati 499 evra, odnosno 200 evra manje od sadašnje cene. Na jednoj od zgrada biće i helidrom, a kako je Karić najavio, zgrade će imati i bazene”, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, zgrade će biti napravljene u blizini Akva parka, a početak izgradnje planiran je za mart.

Marković je najavio i nove privredne investicije.

“Fabrika Aunde planira treće proširenje kapaciteta za 2.000 kvadrata, gde će zaposliti još 250 radnika. Danas ih ima oko 500. Fabrika Andrea konfecioni zaposliće takođe 250 radnika, tako da će ih ukupno biti 800. Nemačka fabrika, koja je dobavljač fabrici Andrea konfecioni, počeće da gradi februara sledeće godine, gde će raditi 150 radnika, rekao je Marković.

loading...

Marković je izjavio da će Jagodina za četiri godine dobiti aerodrom, kao i da u Jagodini uskoro počinje da radi fabrika aviona.

“Od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Fabrika se iz Kraljeva seli u Jagodinu i tu će biti zaposleno 100 mladih ljudi. Naš plan je da za nekoliko godina ovde zaživi i pilotska akademija”, kazao je Marković.

Fabrika će biti napravljena pored budućeg aerodroma, a sadašnjeg aerodroma za sportske avione na Štipljanskom putu u Jagodini. Do tada pogoni će biti smešteni u prostoru Plavog ključa, u staroj Industrijskoj zoni u Jagodini.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here