Home DRUŠTVO 2 Miliona za iće i piće, a sve to plaćaju građani Srbije...

2 Miliona za iće i piće, a sve to plaćaju građani Srbije ! ! !

SHARE

Bez obzira na to što je gradska kasa prazna, gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolič, odlučio je da sebe i svoje saradnike časti viskijem, rakijama, kafom, bademima…

I pored upozorenja da su pred bankrotom, jer duguju, 4 MILIJARDE dinara, grad i pored toga raspisuje tender za interni bife, u vrednosti od 2 miliona dinara.

Da je reč o bahatom ponašanju prvog čoveka Kragujevca, jasno je i kada se zna da građani srbije iz budžetskih rezervi izdvajaju novac za tekuću likvidnost ovog grada.

Podsetimo gradonačelnik Kragujevca častio je zaposlene u Gradskoj upravi kožnim cipelama, koje će poreske obveznike koštati čak 9 miliona.

Da nije štedeo da mu zaposleni izgledaju lepo, potvrđuje to da je našao način kako da im kupi skuplje cipele, odnosno da odbije ponudu od 7.5 miliona dinara, a pokriće za takav postupak našao je u tome što mu ponuđač iz Čačka nije dostavio uzorak ženske obuće.

loading...

Drugim rečima, platio je 1.5 milion dinara više, iako je grad pred bankrotom, i posao dodelio kragujevačkom preduzeću “Matica doo”.

Naime, fiskalni savet je nedavno jasno rekao, da je grad pred bankrotom i da godišnje treba da uštedi 1.5 milijardi dinara.

Stručnjaci tvrde da je grad Kragujevac u nezavidnoj situacij, i da mora da vodi računa o svakom potrošenom dinaru!

Sve dok država Srbija bude pokrivala megalomanske prohteve Radomira Nikolića, on će moći ovako da se ponaša – kaže Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija.

(Blic.rs/Zutapatka.rs)

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here