Home DRUŠTVO Privedeno kraju saslušavanje svedoka u slučaju Ćuruvija

Privedeno kraju saslušavanje svedoka u slučaju Ćuruvija

SHARE

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije uskoro bi trebalo da pređe u drugu fazu dokaznog postupka, odnosno u vršenje uvida u pisanu dokumentaciju, rečeno je u Specijalnom sudu u Beogradu.

Predsedavajuća sudskog veća Snežana Jovanović rekla je na kraju današnjeg ročišta da je saslušanje svedoka privedeno kraju i da je ostalo još njih nekoliko, a da je plan da se krene sa uvidom u pisanu dokumentaciju.

Danas su svedočili svedoci odbrane, bivša sekretarica državne bezbednosti Ljiljana Zarubica i devojka iz Pančeva Aleksandra Kovačević Nikolaš, koja je poznavala jednog od svedoka tužilaštva.

Aleksandra Kovačević Nikolas je žena koju je u svom iskazu ranije spomenuo svedok Tužilaštva za organizovani kriminal Dejan Slišković koji je naveo da mu je Aleksandra Kovačević (njegova poznanica, a prijateljica Ane Vignjević, žene okrivljenog Miroslava Kuraka) rekla da joj se Vignjevićeva poverila da joj je Kurak rekao da ima džak pun para (300.000 kiparskih funti).

Kad ga je upitala odakle toliki novac, on je rekao: „Misliš li da ja ubijam za džabe?!“

loading...

Inače, Dejan Slišković, nekadašnji doušnik pančevačkog Resora državne bezbednosti, sada je zaštićeni haški svedok. Bio je jedan od retkih svedoka koji su poznavali okrivljenog Miroslava Kuraka.

Podsetimo, Miroslav Kurak je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu. On je trećeoptuženi u procesu za ubistvo Slavka Ćuruvije. Njemu se na teret stavlja da je u haustoru zgrade u Svetogorskoj ulici broj 35 u Beogradu ubio Slavka Ćuruviju, novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina, ispalivši mu 17 metaka u leđa i glavu.

Prvooptuženi Radomir Marković, bivši načelnik RDB, služi kaznu od 40 godina zatvora zbog zločina na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića.

Milan Radonjić, bivši načelnik CRDB Beograd, i Ratko Romić, bivši glavni inspektor Druge uprave CRDB Beograd, drugooptuženi i četvrtooptuženi, odnedavno su u kućnom pritvoru pod elektronskim nadzorom. Marković i Radonjić su optuženi kao organizatori, a Romić kao pomagač u ubistvu Ćuruvije.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je pravosnažno odlučio da se dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. Radonjiću i Romiću ukida pritvor i zamenjuje blažom merom – kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here