Home Region Akcija Agrokor: Za sada uhapšeno petoro

Akcija Agrokor: Za sada uhapšeno petoro

SHARE

Hrvatska policija ušla jutros u sklopu akcije “Agrokor” u “Kulmerove dvore” u Zagrebu, koji su u vlasništvu osnivača koncerna “Agrokor” Ivice Todorića. Mediji navode da se to dogodilo oko 6 sati, ali se spekuliše da Todorić nije tu, kao ni članovi njegove porodice. Kako N1 prenosi, do sada uhapšeno je pet osoba iz nekadašnjeg rukovodstva Agrokora.

Advokat Ljubo Pavasović Visković, potvrdio je za HTV kako je bivši član Agrokorove uprave i izvršni potpredsednik za finansije, strategiju i tržišta kapitala Ivan Crnjac lišen slobode.

“Nakon što moj klijent bude ispitan u DORH-u znat ćemo više informacija”, kazao je Pavasović Visković. Potvrdio je kako je policija Crnjcu zaplenila mobilni telefon i nekoliko dokumenata. Uhapšena je i članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga, što je za N1 potvrdio i njen advokat.

“Njoj se stavlja na teret, kao i drugim članovima uprave, da su prihvatali lažna finansijske izveštaje i Ivici Todoriću pribavili protivpravnu korist”, naveo je. Advokat kaže da je ona četiri godine bila na trudničkim bolovanjima, kao i da se nikad nije u toj kompaniji bavila finansijama. U ovoj akciji uhapšen je i bivši izvršni potpredsednik Agrokora Mislav Galić, nakon što je u njegovom stanu jutros obavljen pretres. Takođe, privedena je i Ljerka Puljić, desna ruka Ivice Todorića, jedno vreme i izvršna direktorka kompanije, kao i Tomislav Lučić, bivši član nadyornog odbora Agrokora.

Kako javlja reporter N1u domu Todorića  pojavili su se advokati. A medijske spekulacije da se Todorić nalazi van Hrvatske potvrdio je i sam Todorić, oglasivši se  na svom blogu. Poručio je da će biti dostupan institucijama pravne države, kao i saborskom povereništvu. I dodao: “Spremam tužbe, ovo je politički proces, nezakonite radnje premijera Plenkovića”.

Potpredsednik hrvatske kompanije Agrokor za maloprodaju Ante Todorić, koji je i sin Ivice Todorića, prema rečima advokata porodice trenutno nije u Hrvatskoj.

loading...

“On se uredno, pre mesec i više dana odjavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u begu i odazvaće se pravosudnim telima kad dobije formalni poziv”, rekao je za N1 Rajko Čogurić, advokat Ante Todorića.

Nezvanično se saznaje da bi policijskom akcijom moglo da bude obuhvaćeno između deset i 15 osoba. Ivica Todorić juče je na blogu objavio čak četiri teksta:


“Nastojaću u što je moguće kraćem roku razjasniti masu stvari o konsolidiranom bilansu koji je izdala Vanredna uprava Agrokora i sad ću imati argumentovanu i snažnu novu krivičnu prijavu.”

Hrvatsko državno tužilaštvo već mesecima sprovodi istragu. Policija je ušla i u kuću Ljerke Puljić izvršne potpredsednice Agrokora. Advokat Ante Nobilo potvrdio je kako je u toku i pretres stana bivše članice Uprave Agrokora Piruške Canjuge. Policija je, kako se saznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka koji navodno nije bio na svojoj adresi, javlja HRT, a prenosi Fonet. Izvori bliski istrazi na koje se pozivaju mediji tvrde da policija pretresa više od 60 lokacija u Hrvatskoj.

IZVOR DANAS
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here