Home Region Akcija “Agrokor”: Ivica Todorić nije u Hrvatskoj, a gde je?

Akcija “Agrokor”: Ivica Todorić nije u Hrvatskoj, a gde je?

SHARE

Ivica Todorić, predsednik hrvatskog koncerna Agrokor nije u Hrvatskoj, ali nije ni u bekstvu, rekla je njegova advokatkinja Jadranka Sloković. Na pitanje novinara kada bi mogao da dođe u Hrvatsku, Slokovićeva je rekla da će se videti “kako će ići postupak i šta će se događati”. Advokat Čedo Prodanović bio je manje rečit i samo je dobacio novinarima da će se “vrlo brzo saznati” gde mu je klijent. Ranije je na pitanje Insajdera gde mu se nalazi klijent i da li je u kontaktu sa njim, Prodanović kratko odgovorio „e, baš ću vama reći. Sada nemam ni vremena, idem na uviđaj, prijatno“.

Za Ivicom Todorićem još nije raspisana potraga, što znači da je mogao da putuje. Hrvatska policija te zemlje saopštila je da je istraga tajna i da ne mogu da saopštavaju detalje, pa ni to da li je u međuvremenu raspisana potraga za Todorićem.

Ivica Todorić oglasio se u vreme kada je policija ušla u njegovu kuću i to putem svog zvaničnog sajta.

Navodeći da je „reč o političkom procesu“ Todorić je naveo i da nije “spreman da gleda i čeka da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, gomila tobožnja kriminalna količina” od koje se kako navodi ne može braniti. Naveo je i da će biti dostupan pravosudnim organima Hrvatske, ali i da će nastaviti sa “javnim delovanjem”.

Pre 20 dana bio u Beogradu

Poslednju informaciju o mestu gde se Todorić nalazi prenela je regionalna televizija N1 i to pre dvadeset dana. Tada su naveli da je Ivica Todorić vlasnik Agrokora boravio u Srbiji gde je imao niz sastanaka i sa advokatima.

loading...

„Todorić je sastavio i svojevrsnu listu “neprijatelja”. Na vrhu liste je njegov bivši šef finansija Ivan Crnjac. I to zbog poslovnog, ali i osobnog, obiteljskog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o izvanrednoj upravi.”, naveo je N1 svoja saznanja.

Zanimljivo je da je Crnjac prvi privedeni u jutrošnjoj akciji policije u Hrvatskoj povodom slučaja Agrokor.

Sin se preselio u London

Advokat Todorićevog sina Anta, Rade Čogurić potvrdio je da je njegov klijent odjavio boravak u Hrvatskoj i da se preselio u London.

“On trenutno nije u Hrvatskoj, on se uredno pre mesec i više dana odjavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u begu i odazvat će se pravosudnim organima kada dobije formalni poziv”, naveo je Čogurić za N1.

Pre nedelju dana hrvatski sajt 24 sata objavio da i Ivica Todorić najčešće boravi u Londonu.

U Kulemrovim dvorima, rezidanciji Todorićevih živi još ćerka Iva.

Sve informacije o Todorićevom kretanju su iz nezvaničnih izvora. Todorić preko svog sajta redovno komentariše dešavanja u vezi sa Agrokorom, ali ne navodi gde se nalazi.

Pretresi kuća i privođenja čelnika Agrokora

Po celoj Hrvatskoj od jutros se sprovode pretresi kuća i stanova čelnika koncerna Agrokor. U međuveremnu mediji javljaju i o privođenjima nekadašnjih čelnika koncerna. Istraga se se prema nezvaničnim informacijama sprovodi protiv 15 osumnjičenih.

Mediji su jutros javili da je prvi privedeni Ivan Crnjac, potpredsednik Agrokora zadužen za finansije. U međuveremnu su privedeni i bivši izvršni potpredsednik Agrokora Mislav Galić, kao i Damir Kuštrak, bivši dugogodišnji menadžer Agrokora.

Nešto posle deset je javljeno i da je nekadašnja “desna ruka” Ivice Todorića, Ljerka Puljić takođe privedena, kao i nekadašnja izvršna direktorka Agrokora Piruška Canjuga. Canjuga važi za jednu od najmoćnijih žena hrvatskog biznica.

Izvor: N1,

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here