Home DRUŠTVO Rebić o Savamali: Morate verovati srpskoj policiji

Rebić o Savamali: Morate verovati srpskoj policiji

SHARE
IZVOR: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić za Insajder, govoreći o istrazi policije o rušenju u Hercegovačkoj, rekao je da “zna šta znam, ali da ne želi to da kažem, jer mu zakon ne daje tu mogućnost”.

Na pitanje Insajdera da li je policija nestručna kada za godinu i po dana nije identifikovala počinioce niti onoga ko je policiji naredio da ne reaguje, direktor policije Vladimir Rebić kaže da ne bi govorio o nestručnosti i da je za istragu nadležno tužilaštvo. On nije želeo da kaže da li je policija ikoga identifikovala u vezi sa tim slučajem.

“Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem, jer mi prosto zakon ne daje tu mogućnost. Ja vam kažem da ide u dobrom pravcu i da morate verovati srpskoj policiji”, navodi Rebić.

“Ja vam jasno kažem da policija postupa po nalogu i da će vrlo brzo to, pretpostavljam od strane tužioca, biti i publikovano”, ponavlja Rebić.

loading...

Direktor policije ne zna ni da li u izveštaju sektora unutrašnje kontrole stoji ko je policiji te noći naredio da ne raguje, jer je taj sektor u nadležnosti ministarstva, a ne direktora policije

“Ja samo kažem da služba unutrašnje kontrole ne pripada mojoj nadležnosti i ja ne znam da li su oni dostavili izveštaj, odnosno ne želim u njihovo ime da istupam”.

Izveštaj policije o rušenju u Savamali policija u junu poslala Višem tužilaštvu u Beogradu koje je na osnovu njega trebalo da odluči da li ima osnova za pokretanje istrage.

Nakon analize izveštaja, Više javno tužilaštvo proglasilo se nenadležnim i zaključilo da se radi o krivičnim delima kojima se bavi osnovno tužilaštvo. Osnovna tužilaštva zadužena su dela za koja je propisana blaža kazna.

Izvor: Insajder.net

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here