Home DRUŠTVO Suđenje za ubistvo Brisa Tatona odloženo zbog odsustva svedoka

Suđenje za ubistvo Brisa Tatona odloženo zbog odsustva svedoka

SHARE

Suđenje Dejanu Puzigaći optuženom za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka planiranih svedoka. Naredni pretres zakazan je za 15. novembar, kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svedoci.

Na današnjem suđenju trebalo je da svedoče Igor Dimitrijević i Nenad Djuričić, kao i veštaci Đorđe Alimpijević i Ivica Milosavljević, ali se nisu pojavili.

Sudsko veće je odložilo pretres za 15. Novembar, kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svedoci A1 i A2 u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Sudsko veće je nalažilo da se za 24. novembar pozovu svedoci koji su bili planirani za danas.

loading...

Puzigaća je bio u bekstvu i u odsustvu je osuđen na 32 godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Dok je bio u bekstvu, zamonašio se u pravoslavnoj crkvi u Kataru i preuzeo ime monah Sava. Njegovo hapšenje izazvalo je veliku pažnju javnosti, a u trenutku privođenja osuđenik je mirno priznao policiji da se zove Dejan Puzigaća i da je za njim raspisana poternica.

Uhapšen je u septembru 2015. na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici, a izručen je Srbiji iz Grčke 14. aprila prošle godine. Nakon toga odobreno je ponavljanje suđenja kojej je počelo aprila ove godine, a sud mu je ponavljanje postupka dozvolio jer je u prvostepenom postupku osuđen dok je bio u bekstvu.

Puzigaća je iznoseći odbranu negirao da je učestvovao u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona, u navijačkom sukobu na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine navodeći da „u u životu nije video Brisa Tatona“.

Podsetimo, Francuski državljanin Bris Taton pretučen je uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza, a umro je 12 dana kasnije od povreda.

Optuženi su, prema presudi, tokom masovne tuče opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama. Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili s visine od četiri metra u prostor između stepeništa i garaže.

Viši sud u Beogradu osudio je više od 10 optuženih na zatvorske kazne i jednu osobu na uslovnu kaznu, ukupno više od 100 godina. Neki od njih su već odslužili kazne.

Izvor: Beta,

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here