Home DRUŠTVO Pozovi BIA radi reklame

Pozovi BIA radi reklame

SHARE

Da su Dragan Kojić Keba i TV ekipa koja ga je snimala u automobilu bili zaustavljeni i provereni dok su prolazili pored objekta koji obezbeđuju pripadnici vojske, domišljati folker ne bi imao priliku da ceo slučaj iskoristi da izreklamira svoj novi CD i napravi šalu na račun Bezbednosno informativne agencije.

Vest da je Keba saslušavan u BIA zbog nove pesme „koja nije podobna za nacionalni interes“ brzo je postala tema broj 1 na društvenim mrežama i povod za razna nagađanja na temu- čime se državna bezbednost zapravo bavi. Bilo je svega, od duhovitih komentara do uznemirujućih zaključaka, koji su svi zajedno dobra ilustracija poiminja BIA i njene uloge u očuvanju bezbednosti države.

Privođenje na informativni razgovor pevača i novinarke zbog vožnje i snimanja u blizini objekta gde borave zaštićena lica i kasniji poziv u MUP, Keba prepričava kao mini triler, a na kraju poručuje da se nada da šala sa pesmom „nikoga nije zabolela“.

Teško, međutim, da su posle svega u BIA ravnodušni zbog načina na koji je ceo slučaj prikazan u javnosti. S jedne strane ispada da je reč o amaterima koji rasipaju vreme i resurse, a na drugoj strani je pitanje koliko služba uopšte može sebe da doživljava kao ozbiljnu i respektabilnu kada Keba s njom zbija šale.

Kako god, ostaće zabeleženo da je Bezbednosno informativna agencija morala da se oglašava i objašnjava da informativni razgovor sa pevačem „nije imao nikakve veze sa bilo kakvom njegovom pesmom”.

loading...

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here