Home POLITIKA Ministar Ružić: Nema govora o partijskom zapošljavanju u novoj Nacionalnoj akademiji

Ministar Ružić: Nema govora o partijskom zapošljavanju u novoj Nacionalnoj akademiji

SHARE

Skupština Srbije završila je rad, a sutra će nastaviti objedinjenu načelnu raspravu o četiri zakonska predloga, među kojima je i Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Dok su poslanici vladajuće koalicije najavili da će glasati za predložen rešenja i ocenili da je osnivanje akademije važno za edukaciju i efikasniji rad zaposlenih u javnoj upravi, opozicija je tvrdila da će ta ustanova biti partijska akademija za zapošljavanje kadrova stranaka na vlasti.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić odbacio je navode opozicije o partijskom zapošljavanju, te poručio da će direktor Nacionalne akademije za javnu upravu biti biran na konkursu.

Objasnio je da će direktor akademije odgovarati vladi koja ga bira na period od pet godina, na predlog predsednika vlade prema zakonu kojim se uređuje položaj državnih službenika.

“On mora biti izabran na konkursu, tako da nema govora o partijskom zapošljavanju”, rekao je Ružić.

loading...

Na sednici, koja je počela juče, poslanici razmatraju i izmene Zakona o državnim službenicima.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Inače, poslanici opozicije tvrde da na sednici Skupštine Srbije na kojoj se utvrđivao dnevni red nije bilo kvoruma za odlučivanje i da se radilo mimo zakona i Poslovnika, dok iz vladajuće većine ističu da je kvoruma bilo i da se radilo po propisima.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here