Home DRUŠTVO Krstić: RTS treba da bude sušta suprotnost N1

Krstić: RTS treba da bude sušta suprotnost N1

SHARE

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i novi član Upravnog odbora RTS-a, ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pretgodnih pet godina nije napravio ni jednu grešku kada je reč o strateški važnim pitanjima za zemlju.

Krstić je za N1 rekao da kao savetnik predsednika nije ni pisao, ni predlagao, ni izglasavao zakone, te da ne može da bude odgovoran za nešto u čemu nije učestvovao. Kaže da je oduvek izražavao žalost zbog strogosti tog zakona, a kasnije i zadovoljstvo što se taj propis nije primenjivao u svom punom kapacitetu, te da to znaju i mnogi urednici medija sa kojima je razgovarao.

Za imenovanje u Upravni odbor RTS-a je, kako kaže, saznao iz medija i “imbecilnog saopštenja” UNS-a. O Centru za društvena istraživanja, koji ga je kandidovao za tu funkciju, kaže da zna da se bave istraživanjima iz oblasti društvenih nauka, kulture i umetnosti i da ga ništa više od toga ni ne zanima. Zaljučio je samo da su “vrlo inteligentni” čim su u njemo prepoznali nekog ko može da doprinese kvalitetnom radu RTS-a.

Upitan kako će RTS raditi po njegovom imenovanju, Krstić je poručio da bi voleo da bude sušta suprotnost N1.

“Da bude glas profesije, objektivnog novinarstva u skladu sa Kodeksom, i da bude glas svih relevatnih glasova u Srbiji. To kod vas ne postoji, vi ste potpuno jednostrana TV”, poručio je Krstić.
Javni servis, prema njegovim rečima, treba da bude glas pristojne, normalne, demokratske, civilizovane i evropske Srbije.

loading...

“U dobroj meri bio je to i do sad, i u okviru tih parametara treba da nastavi da radi”, smatra on.
Na pitanje zašto u svojim javnim nastupima najčešće kritikuje opoziciju, a hvali vlast, Krstić je rekao da je današnja vlast daleko bolja vlast nego što je opozicija opozicija. Dodaje da je 2012. očekivao sve najgore od vlasti SNS-a, ali da mu je serija Vučićevih poteza promenila stav.
U Srbiji, kako kaže, postoji “ludački antivučićizam” usled kojeg se potpuno se prenbreže sve ono što je strateški dobro, a svaka greščica se uveličava do gigantskih razmera.

“Vučić u krucijalnim pitanjima nije napravio grešku u poslednjih pet godina. Postoje sitne greške koje ne utiču na strateški pravac Srbije”, ocenio je on.

Smatra da Vučić donosi odlične državničke poteze, da vodi zemlju ka EU, popravlja odnose sa svetom i održava stabilnost u regionu. Smatra i da je podrška Srpskoj listi za ulazak u vladu Ramuša Haradinaja na Kosovu “odličan potez” koji dugoročno donosi mir i stabilnost.

Na primedbu da je podržavao svaku vlast dosad, Krstić je rekao da je podržavao svaku vlast koja vodi Srbiju u EU, koja želi da reformiše zemlju i stvori normalnu Srbiju za normalne ljude, i daće do raditi i “sledećih 500 godina” ako bude živ.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here