Home POLITIKA Gojković: S Kosova ili ne, kamen ne može u parlament (VIDEO)

Gojković: S Kosova ili ne, kamen ne može u parlament (VIDEO)

SHARE

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković proglasila je tokom današnjeg skupštinskog zasedanja jednominutnu pauzu kako bi se iz sale bio iznet kamen, koji je uneo lider Dveri Boško Obradović uneo.

Obradović je, na početku izlaganja o Kosovu i Metohiji, pokazao veliki kamen, za koji je rekao da ga je doneo sa Kosova, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića “Otadžbina”: “I ovaj kamen zemlje Srbije, Što preteć suncu dere kroz oblak, Sumornog čela mračnim borama, O vekovečnosti priča dalekoj…”

Prekinula ga je predsednica parlamenta Maja Gojković rekavši da “poslanik ne sme da unese kamen u salu” i zamolila obezbeđenje da “pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale”.

Obradović je potom rekao da to nije “neko kamenje”, već kamen sa Kosova i Metohije, a Gojkovićeva je uzvratila sa: “Dokažite da ste doneli sa Kosova i Metohije”.

loading...

“Pa da, juče sam bio na Kosovu i Metohiji i doneo sam kamen”, rekao je Obradović.

Uprkos tome, Gojković je rekla da ne razume kako je uopšte kamen unet u zgradu parlamenta i dodala da je zabranjeno unošenje oružja, “takvih predmeta” i kamenja.

“Ne znam kako je to uneto, ali to nije pitanje za vas. Vaše je da probate”, rekla je ona.

Sednica je nastavljena nakon što je kamen iznet iz sale.

Obradović je pozvao poslanike da prihvate rezoluciju Dveri, navodeći da za to treba “da glasa svako koga zanima odbrana Kosova i Metohije”.

“Ova rezolucija je šansa da se vratite na patriotski put”, rekao je Obradović predstavnicima vladajuće većine.

Njegov predlog nije usvojen jer je za stavljanje te rezolucije na dnevni red glasalo samo osam poslanika.


Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here