Home POLITIKA Svima su porasli rogovi i magareće uši

Svima su porasli rogovi i magareće uši

SHARE

Vlast je svakodnevno u sukobu sa zakonima i zdravim razumom, EU to ne želi da vidi

* Evropa očigledno nije u stanju da nam pomogne u oslobađanju od bede i jada u koju nas je Vlast sa svojima uveo. Neka nam makar ne odmaže hvaleći kriminalnu vlast koja Srbiju drži kao taoca

Prošlo je više od pet godina od kako je na izborima 2012. godine, putem trasiranim ubistvom Zorana Đinđića, nacionalistička i kriminalna crno-crvena koalicija iz devedesetih godina prošlog veka ponovo postala Vlast.

Od tada do danas prvi čovek te vladajuće koalicije vlast je pretvorio u vlastito ime dakle, u Vlast sa velikim početnim slovom. Proces totalne personifikacije vlasti u Vlast, trajao je vrlo kratko. Malo metodama “Službe” iz komunističkih vremena uz pomoć tabloidnih medija, malo pravnim i fizičkim nasiljem, tek Vlast je sa svojim partijskim sledbenicima i koalicionim partnerima okupirao, privatizovao i instrumentalizovao i “Službu” i sva javna dobra i preduzeća, sve državne i javne institucije. Država Srbija ostala je bez svih atributa koji je čine državom i postala je izvršilac volje jednog čoveka. Okupirane institucije služe samo da formalno, kad Vlast to poželi, potvrde njegovu volju ili odluke.

Vlast nas godinama već svakodnevno podseća da nikada u istoriji nismo bolje živeli. Svakoga dana nam je sve bolje i bolje. Do neslućenih granica raste nam BDP zahvaljujući povećanju zaposlenosti, naročito u SNS-u i SPS-u. Za Novu godinu porašće nam i smanjene penzije, nekima i plate. Raste, doduše u manjem procentu, i kriminal i korupcija. Jer pored afere gradonačelnika Beograda sa dvadeset i četiri stana u Bugarskoj, pojavio se i slučaj 200.000 tetkinih evra u stanu ministra vojnog, kao i dopunska plata američke farmaceutske industrije ministarki zdravlja. Vlast međutim kao da ne želi da u eri sveopšteg rasta uznemirava javnost padom korumpiranih ministara.

U stvari, stvorio je državu u kojoj za njega i njegove ne važe ni zakoni ni deset Božjih zapovesti. Te pravne zavrzlame i crkvene dogme su stvorene samo za nas sirotinju raju. Svima su porasli rogovi i magareće uši od silnih laži i obećanja koje slušamo evo već pet godina.

Najgore od svega jeste činjenica da Evropa sa kojom naša vlast kobajagi pregovara o ulasku u svet pravno uređenih država ne želi da vidi srpsku mračnu stvarnost. O kakvim reformama, o kakvom privrednom napretku, o kakvim medijskim slobodama govore svi ti evropski zvaničnici sa kojima Vlast svako malo razgovara? Kažu da im je Vlast jedini garant u rešavanju pitanja Kosova? Kao da ne znaju da nema rešenja, već samo novih nevolja sa vlastima, koje su u Srbiji kompletan pravosudno-policijski sistem zaštite građana od svake vrste kriminala, pretvorile u sistem zaštite kriminalaca. Nema rešenja pitanja Kosova sa onima koji su svojom ratnom politikom devedesetih i doveli do otcepljenja bivše južne srpske pokrajine. Niti sa ljudima koji u Evropi pregovaraju sa figom u džepu.

loading...

Vlast je u Srbiji svakodnevno, ne samo u sukobu sa zakonima već često i sa zdravim razumom. Naročito kada se sve više besramno hvali kako će otići sa vlasti – nepobeđen. I to kad sebi pronađe naslednika. Najnovija povreda zakona je komentarisanje odluke Apelacionog suda da oslobodi Miroslava Miškovića, u stilu Drž’te lopova: “Evo vam tajkuna neka pokrade sve što je stvoreno.”

Evropa očigledno nije u stanju da nam pomogne u oslobađanju od bede i jada u koju nas je Vlast sa svojima uveo. Neka nam makar ne odmaže hvaleći kriminalnu vlast koja Srbiju drži kao taoca.

Autor je novinar

Piše: Milojko Pantić

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here