Home DRUŠTVO Kabinet premijerke i RTS ćute o akciji protiv medijskog mraka

Kabinet premijerke i RTS ćute o akciji protiv medijskog mraka

SHARE

Više od 300 medija i organizacija u četvrtak je sprovelo akciju protiv medijskog mraka zamračivanjem sajtova i oznakama na naslovnim stranama, o čemu javni servis Srbije nije izvestio u svojoj centralnoj informativnoj emisiji, a ni premijerka Ana Brnabić se nije oglasila tim povodom.

Na pitanje Danasa kako Ana Brnabić komentariše akciju protiv medijskog mraka od četvrtka i da li će možda preduzeti nešto tim povodom, tipa sastanka sa predstavnicima medija i nevladinih organizacija, u kabinetu premijerke danas nismo dobili odgovor.

U RTS takođe danas nisu odgovorili zašto kao javni servis nisu izvestili javnost o ovoj akciji u svojoj centralnoj informativnoj emisiji.


U prvoj akciji Grupe za slobodu medija – Stop medijskom mraku juče je učestvovalo preko 300 medija i organizacija. Samo na društvenim mrežama, kampanju je u prvih 24 sata videlo 482.000 građana (izvor: Brand 24.com). Ovom broju, kako se dodaje u saopštenju inicijatora akcije, treba dodati publiku onlajn, TV, radio i štampanih medija koji su se priključili akciji.

IZVOR DANAS

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here