Home DRUŠTVO Ministar Vulin iznad zakona

Ministar Vulin iznad zakona

SHARE

Napad Pokreta socijalista na ministarku Zoranu Mihajlović, koja je praktično jedina iz Vlade jasno osudila vređanje novinara, pokazuje da Aleksandar Vulin nema nameru da objasni poreklo 205 000 evra za stan, ali je spreman da nastavi s uvredama na račun onih koji se bave legitimnim pitanjem porekla njegove imovine.

Iako u istupima tvrdi da su ga su svi nadležni organi proglasili nevinim, činjenica je da se poreklom novca za kupovinu Vulinovog stana ni jedno tužilaštvo nije bavilo. Obmanjivanjem javnosti i napadima na one koji se bave ovim pitanjem, ministar demonstrira moć koja mu omogućava da bude iznad zakona.

Ovaj sukob bolje od svih statističkih pokazatelja ili umivenih izjava EU zvaničnika pokazuje stvarno stanje stvari u Srbiji. Na jednoj strani su osude vređanja novinara i insistiranje na poštovanju zakona, a na drugoj su uvrede, etiketiranje i izbegavanje odgovornosti za kršenje zakona. U normalnoj zemlji Aleksandar Vulin posle priče o tetki iz Kanade i vređanja novinara, ne bi mogao da bude ministar. Čak ni u Srbiji, do pre dve godine, to nije bilo moguće jer je bivši ministar odbrane Bratislav Gašić smenjen posle javne uvrede novinarke.

Uprkos teorijama da je u pitanju iscenirani sukob, još jedna partija šaha predsednika Aleksandara Vučića, sa ciljem skretanja pažnje javnosti sa krupnijih problema, poput Kosova ili ekonomskih posrtanja, ovakva optužba na račun koleginice iz Vlade pokazuje opasnu pravilnost – u Srbiji je dozvoljeno izbegavati odgovore na pitanja od javnog značaja i pritom  napadati i optuživati bez ponuđenih dokaza bilo koga- od novinara do funkcionerke vladajuće stranke.

Da li će na kraju biti sankcionisani oni koji su spremni da osude vređanje novinara ili će posledice snositi ministar čija stranka koristi govor mržnje, izbegavajući odgovor na pitanje o poreklu imovine? Ili je sve predstava za narod kako bi imao čime da se zabavlja do neke nove afere?

loading...

Svaki Vaš komentar, pregledaće članovi redakcije Insajder. Na našem sajtu nećemo objaviti komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede – što je zabranjeno i zakonima Srbije.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here