Home DRUŠTVO Vučić o presudi Miškoviću: Evo vam tajkuni, neka vode državu

Vučić o presudi Miškoviću: Evo vam tajkuni, neka vode državu

SHARE

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagujući na oslobađajuću presudu Apelacionog suda u slučaju Miroslava Miškovića je izjavio za Novosti: „Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno“.

Miroslav Mišković je pravosnažno oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok će mu suđenje za utaju poreza biti ponovljeno.

Apelacioni sud u Beogradu je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je Mišković oslobođen od optužbe da je, kao saizvršilac, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je prvostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje u delu u kojem je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja u pomaganju.

Osuđujući deo presude kojom je Mišković oglašen krivim za pomaganje u utaji poreza vraćen je na ponovno suđenje.

loading...

Apelacioni sud je potvrdio da nije bilo dokaza da je okrivljeni izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Za osuđujući deo presude Apelacioni sud smatra da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka. Miroslav Mišković bio je osuđen što je sinu Marku dao savete kako da izbegne plaćanje poreza.

Veće Apelacionog suda smatra da Specijalni sud „nije dao jasne i nesumnjive razloge koji su to saveti od strane okrivljenog Miroslava Miškovića dati Marku Miškoviću, a koji su mu pomogli da izvrši krivično delo“.

Takođe, Apelacioni sud nalazi da je prvostepeni sud, u osuđujućem delu, povredio zakon i to zato što je tražio tumačenje zakona od Skupštine Srbije, odnosno odgovore na pravna pitanja, na koje sud mora sam da  odgovore.

Oslobađajući delovi presude potvrđeni su i Marku Miškoviću, kao i ostalim okrivljenima, a osuđujući deo presude je ukinut i vraćen na ponovno suđenje.

Miroslav Mišković bio je osuđen na pet godina zatvora, a novčanu kaznu od osam miliona dinara. Njegov sin Marko Mišković bio je osuđen na tri i po godine zavtora i takođe osam miliona dinara.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here