Home POLITIKA Vojni sindikat traži od Vučića da podrži smenu Vulina

Vojni sindikat traži od Vučića da podrži smenu Vulina

SHARE

 

Vojni sindikat Srbije zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, podrži inicijativu tog sindikata za smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

U otvorenom pismu predsedniku Srbije, sindikat je pozvao Vučića i da “Vojsku Srbije zaštiti od urušavanja i zloupotreba’’.

Vojni sindikat navodi da je „kap koja je prelila čašu pokušaj da se Zakon o Vojsci Srbije ,koji je donet u tajnosti i suprotno članu 13. i članu 209. Zakona o radu, bez javne rasprave i znanja vojnika stavi na glasanje u Narodnoj Skupštini“.

Taj zakon je neustavan, gazi osnovna ljudska prava i daje preširoka ovlašćenja ministru odbrane, u jednom delu čak veća od vaših i ovlašćenja predsednika Vlade, ukazao je sindikat.

loading...

U otvorenom pismu se tvrdi da  „ministar odbrane Aleksandar Vulin ništa nije uradio na rešavanju ponižavajućeg materijalnog stanja pripadnika Vojske Srbije, da odbija da pregovara i potpiše Kolektivni ugovor, iako mu je to zakonska obaveza“.

“Dnevno nam vojsku napusti šestoro ljudi zbog loše materijalne situacije, a vojnici nam ginu na autoputevima zbog neispravnih starih vozila”, ukazuje se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Iz Sindikata dodaju da je ’’mnogo toga što se može staviti na dušu ministra Vulina’’.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here