Home DRUŠTVO Iz Tužilaštva nestala dokumetacija o slupanoj “škodi” niškog “Parking servisa”

Iz Tužilaštva nestala dokumetacija o slupanoj “škodi” niškog “Parking servisa”

SHARE
Foto: S. M.

Dokumenta u vezi sa anonimnom krivičnom prijavom iz 2015. protiv direktora niškog Parking servisa Marka Jankovića, zbog sumnje da je štetu za službenu “škodu oktaviu” koju je slupao 2013. platio parama građana, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, “ne nalaze se u arhivu”. Stručnjaci kažu da je nestanak predmeta iz arhive Tužilaštva sumnjiv i da je veoma opasno što se takve stvari dešavaju.

Među dokumentima koja su nestala iz arhiva Osnovnog javnog tužilaštva, nalazio se i Jankovićev putni nalog za “škodu oktaviju” koju je slupao 25. novembra 2013. jer nije stao na znak “stop”, ali i podaci o čitavom slučaju.

Predmet je radi postupanja po Vašem zahtevu i pružanja informacije potraživan od strane arhivara, ali nije pronađen, iz kog razloga vam ne možemo dostaviti kopiju putnog naloga i ime i prezime policijskog službenika koji je postupao u navedenom predmetu – rekli su u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Inače, novinari Južnih vesti su od Tužilaštva tražili dokumenta vezana za slupanu “škodu oktaviju”, nakon što su iz Parking servisa rekli da više ne poseduju putni nalog.

Između ostalog, po nalogu državnog tužilaštva po predmetu smo dostavili originalnu dokumentaciju: „putne naloge za škodu oktaviu niških registracija na dan 25.11.2013. godine, a koja dokumentacija se nalazi kako kod Policjske uprave tako i kod Osnovnom javnom tužilaštvu Niš – rekli su u Parking servisu.

Novinari Južnih vesti su, nakon što je predmet nestao iz Tužilaštva, od Policijske uprave Niš zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražili sporni putni nalog, kao i ime i prezima inspektora koji je vodio istragu na osnovu krivične prijave protiv Jankovića.

Podsetimo, odlazeći direktor Parking servisa Marko Janković slupao je službenu “škodu oktaviju” kada se novembra 2015. sudario sa drugim vozilom, jer nije stao na znak “stop”. Iako se saobraćajna nezgoda dogodila u 20:35, u Parking servisusu rekli da je direktor tada bio na poslovnom zadatku i da je imao putni nalog.


Zoran Ivošević: Ovaj slučaj izaziva sumnju

loading...

Nekadašnji sudija Vrhovnog suda, a danas advokat Zoran Ivošević, kaže da je čitav ovaj slučaj sumnjiv, jer predmet može da nestane iz pisarnice i to u arhiv Osnovnog javnog tužilaštva, ali da iz arhiva ne sme da nestaje, osim ako se ne uništava, što, veruje da nije slučaj sa ovim predmetom, jer je star tek dve godine.

Nestanak je sumnjiv. Dovoljna je samo logika da se vidi koliko je to zabrinjavajuće i koliko može podozrenja da izazove. Mora da postoji nekakav razlog zbog čega se to dogodilo. Predmeti se uništavaju posle nekog vremena, ali ovaj predmet je, da kažem mlad – kaže Ivošević.

On dodaje da ga brine i to što postoji mogućnost da su nestankom predmeta iz arhiva, nestala i neka dokumenta koja “potencijalno kompromituju i neke druge osobe”.

 Izvor: Južne vesti
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here