Home DRUŠTVO Vučić: Vulin stekao stan pre ulaska u vladu

Vučić: Vulin stekao stan pre ulaska u vladu

SHARE

Predsednik Srbije gostovao na RTS

Bez odluke Srbije nema ničega, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji sa Kosovom, i odbacio navode da visoka predstavnica EU Federika Mogerini več ima pripremljen tekst tog sporazuma.

Ne postoji tako formulisan sporazum, pa ja se sa tim ljudima viđam skoro na dnevnom nivou, rekao je Vučić u emisiji “Upitnik”“ na RTS.

On je poručio da Kosovo neće biti član Ujedinjenih nacija, osim ako Srbija bude nečim zadovoljna, ali neće biti time što joj govore da prizna nezavisnost.

Hajde da ne živimo u mitskoj prošlosti, ali ni u lažima da smo sve izgubili na Kosovu i Metohiji, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da je važno rešiti odnose Srba i Albanaca jednom zauvek.

Plašim se da nećemo imati snage za to, a voleo bih da imamo, rekao je Vučić u emisiji “Upitnik” na RTS i istakao da se može naslutiti šta on misli, ali da neće govoriti o rešenju dok u unutrašnjem dijalogu koji će biti institucionalizovan sledećeg meseca ne čuje i druge.

loading...

Realnost na Kosovu i Metohiji nije onakva kakva nam se dopada, ali da je sve izgubljeno ne bih se toliko za njega borio, rekao je Vučić.

On je objasnio neće kandidovati teme za unutrašnji dijalog, za koji veruje da će trajati nekoliko meseci, već će slušati sagovornike, a na kraju će reći šta misli da je realno i moguće.

Ramuš Haradinaj jeste optužen u Srbiji za ratni zločin, ali Vučić nekome ko nikad nije otišao na Kosovo ne želi da se pravda što je Srpska lista sa njim u koaliciji.

Predsednik je izjavio da Srbija ima u budžetu slobodnog prostora od 300 miliona evra i najavio jednokratna davanja penzionerima, ali i pripadnicima policije, vojske i Bezbednosno-informativne agencije.

Kako je rekao njegov posao nije nikome da se dodvorava, jer da je to činio zaposleni na RTS ne bi imali plate, a ovako će imati plate i dobiće još milijardu dinara za pokrivanje starih dugova.

Vučić predložio je večeras nadležnim državnim organima i agencijama da još jednom povedu istragu o stanu ministra odbrane Aleksandra Vulina, napominjući da je Vulin stekao stan pre nego što je bilo šta bio u Vladi Srbije.


Pozvao sam ga i razgovarao sa njim kada sam došao iz Njujorka, ali ima jedan interesantan detalj, ocenio je Vučić i upitao kada je Vulin dobio taj stan?

Dobio je to pre nego što je na bilo koji način ušao u Vladu Srbije, u junu 2012. godine, a Vlada je formirana u avgustu, rekao je Vučić u emisiji “Upitnik” na RTS.

On nije ukrao ništa dok je bio na vlasti, naglasio je Vučić i dodao da ima poverenje u Vulina.

Predlažem da sve te agencije povedu još jednom istragu oko Vulinovog stana, oko njega. Važno je da ništa nije ukrao, rekao je Vučić, koji i sam, kada čuje rek “tetka”, ima problem sa tim posle priča o tetki nekadašnjeg ministra Božidara Đelića.

“Beograd nikad lepši”

Vučić je izjavio večeras da još nije doneta odluka o datumu održavanja beogradskih izbora, ali da je na sastanku Odbora SNS u Beogradu konstatovano da bi trebalo da se ide na izbore, jer se ušlo u izbornu godinu.

Beograd nikad nije bio lepši, uređeniji, nikada nije toliko novca uloženo u Grad, rekao je Vučić u emisiji “Upitnik” na RTS i ocenio da su svi potencijalni kandidati za gradonačelnike, a da će odluku doneti SNS.

Vučić je podsetio da je nekada dug Grada bio 1,12 milijardi evra, a da je sada za gotovo 500 miliona evra manji.

Strašan je slučaj kada srušite bespravne udžerice, napravite velelepno klizalište za decu, a nije strašno da ostavite dug od milijardu evra, rekao je Vučić o slučaju Savamala.

On je pokazao fotografije fontane na Slaviji, garaže na Obilićevom vencu, fabrike IKEA, šoping molova, kao rezultate rada vlasti SNS u Gradu.

Niko nije zaslužio pobedu kao sadašnja vlast u Beogradu, a ja sam kriv što nisam gradinačelnika Malog branio oštrije, jače, snažnije, kao da sam poklekao pred pritiscima, rekao je Vučić.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here