Home POLITIKA Siniša Mali: Moja ostavka zavisi od datuma održavanja gradskih izbora

Siniša Mali: Moja ostavka zavisi od datuma održavanja gradskih izbora

SHARE

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je na otvaranju Festivala “Zlatno doba“ u Skupštini grada ponovo istakao da će najverovatnije podneti ostavku pre isteka mandata ali da to zavisi od odluke kada će beogradski izbori biti održani.

Na pitanje novinara zbog čega podnosi ostavku na kraju mandata, Mali je rekao da je to zbog toga što ne zna kada će biti izbori, dodajući da možda ostavku neće ni dati.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda je juče u Skupštini Beograda najavio da će najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se verovatno neće kandidovati na narednim izborima.

Aleksandar Vučić je posle rušenja u Hercegovačkoj, od koga je prošlo skoro godinu i po dana, u nekoliko navrata govorio o političkim posledicama ovog još uvek nerasvetljenog nasilja i najavljivao odlazak Siniše Malog sa mesta gradonačelnika.

loading...

Početkom maja, Vučić je rekao da će Mali tokom letnjih meseci napustiti gradonačelničku funkciju – “ Neće dugo biti gradonačelnik… Tokom leta će podneti ostavku, neće pred izbore”.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim. Krajnji rok za održavanje novih izbora u prestonici je mart 2018.

Izvor: N1,

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here