Home DRUŠTVO KRKOBABIĆ: Vreme je da i drugi slojevi društva zategnu kaiš

KRKOBABIĆ: Vreme je da i drugi slojevi društva zategnu kaiš

SHARE

PUPS je ocenio da, posle tri godine “dobrovoljnog odricanja” penzionera od stečenih prava zarad spasa države od bankrota, vreme da teret “zatezanja kaiša” sa njih malo pređe i na neke druge slojeve društva.

“S obzirom da Srbija, prema računici delegacije MMF-a i našeg ministra finansija, u prvih osam meseci ove godine ima suficit od 120 milijardi dinara, PUPS očekuje da jednokratna pomoć od 6.000 dinara penzionerima bude isplaćena do kraja ove godine, a da od januara startuje i postepeno povećanje penzija”, navodi se u saopštenju te partije.

PUPS je, takođe, predložio gradskim vlastima Beograda da razmisle i o isplati takozvane 13. penzije, kada je reč o 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera, jer je tu reč o tekovini borbe te stranke za prava najstarijih sugrađana.

Ta stranka je podržala najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će građani uskoro imato najveće plate i penzije veće nego ikada pre.

“PUPS se pridružuje i predsednikovoj zahvalnosti građanima zato što su verovali u reforme, ali posebno ističe da su upravo penzioneri bili najveći heroji teških reformi kroz koje je Srbija morala da prođe, zbog čega očekuje da Vlada Srbije najhitnije operacionalizuje produžetak ugovora o međusobnom poverenju između najstarijih sugrađana i onih koji su s njima bili i u dobru i u manjem dobru”, navodi se.

loading...

(N1)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here