Home DRUŠTVO Šarčević o komentaru “Ma dajte, bre, ljudi”: Nije bila situacija da odgovaram...

Šarčević o komentaru “Ma dajte, bre, ljudi”: Nije bila situacija da odgovaram na pitanja o zemunskoj školi

SHARE

 

Ministar prosvete Mladen Šarčević u Skupštini Srbije govorio je i o načinu na koji se nedavno obratio novinarima, koji su hteli da mu postave pitanje o zemunskoj osnovnoj školi Svetozar Miletić u kojoj već više od 20 dana traje protest zbog smene direktora.

Odgovarajući na pitanje poslanice Srpske radikalne stranke Miroslave Stanković Đuričić zašto se novinarima koji su ga pitali o dešavanjima u ovoj osnovnoj školi rekao “Ma dajte, bre, ljudi, molim vas”, ministar je objasnio svoju reakciju objasnio time da situacija nije dozvoljavala da odgovara na pitanja.

“Morate da znate u kojoj se situaciji to desilo. Ja pratim zamenika ministra prosvete Kine i žena trči za mnom da stane ispred mene njega. Šta bi vi rekli? Prosto ne razumem zašto ja ne mogu tako da odgovorim. Ja ću uvek tako da odgovorim,” rekao je Šarčević.

Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već četvrtu nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive odluci ministra Šarčevića da smeni direktora te škole.

loading...

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević je najavio da će biti preduzete mere za OŠ Svetozar Miletić u Zemunu.

Potom je u školu upućena inspekcija za internu reviziju finansija, a nakon nje školu su posetili predstavnici Ministarstva prosvete i Republička prosvetna inspekcija.

Nakon toga, roditelji, nastavnici, bivši i sadašnji đaci simoblično su u četvrtak uveče školu čuvali živim zidom.

Istovremeno, nastavnici već više od 20 dana bez plata drže onlajn nastavu.

Sinoć su roditelji, đaci i nastavnici koji su uključeni u protest prošetali do Opštine Zemun da predsedniku Opštine odnesu pismo jer, kako su naveli, ne postoji dijalog sa resornim ministarstvom.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here