Home DRUŠTVO Razrešena v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad

Razrešena v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad

SHARE

 

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas predlog rešanja o razrešenju vršioca dužnosti direktora Gradskog centra za socijalni rad Mikaine Stevanović, a za vršioca dužnosti te ustanove imenovali su Zoricu Pavlović.

Kako se navodi u obrazloženju, imajući u vidu “tragične događaje” u dva odeljenja u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu (u Novom Beogradu i Rakovici) gradonačelnik Beograda obratio se 13. jula Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predlogom za razrešenje v.d direktora Gradskog centra za socijalni rad Mikaine Stevanović.

Ministarstvo rada je potom dalo saglasnost za razrešenje, a Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad na sednici održanoj 21. jula doneo je Odluku kojom prestaje ovlašćenje v. d. direktora Mikaini Stevanović zaključno sa 21. julom.

Podsetimo, početkom jula u novobeogradskom Centru za socijalni rad muž je ubio ženu, a nekoliko dana nakon toga ispred centra u Rakovici muškarac je nožem ubio ženu i dete.

loading...

Nakon toga, Ministarstvo za rad i socijalna pitanja je uradilo analizu koja je, kako je rekao ministar Zoran Đorđević, pokazala da je bilo propusta zu radu institucija I da organi starateljstva nisu u dovoljnoj meri prepoznavali postojanje porodičnog nasilja.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here