Home DRUŠTVO Portal Vranjskih ponovo radi

Portal Vranjskih ponovo radi

SHARE

 

Portal Vranjskih ponovo radi od danas, nakon sedmodnevnog prekida zbog gašenja ovog lokalnog nedeljnika.

Zbog političkih i ekonomskih pritisaka lokalnih vlasti u Vranju, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Vukašin Obradović 18. septembra doneo je odluku o gašenju novina “Vranjske” u štampanom i elektronskom izdanju i stupio u štrajk glađu.

Prvi put posle 23 godine na kioscima i drugim prodajnim mestima na jugu Srbije nije bilo lokalnog nedeljnika “Vranjske”, koje su zbog istraživačkih kritički intoniranih tekstova i otkrivanja zloupotreba javnih funkcija.

Dobitnik prestižnih novinarskih priznanja “Jug Grizelj”, “Staša Marinković”, “Dušan Bogavac” i drugh nagrada, Vukašin Obradović izjavio je za Blic da je još neizvesno da li će i kada “Vranjske” ponovo da izlaze.

loading...

On nije potvrdio ni demantovao raniju medijsku najavu da će “Vranjske” uskoro da izlaze kao podlistak “Danasa”.

Novinarska udruženja, međunarodne medijske asocijacije, poslenici javne reči, nevladin sektor i mnogi čitaoci pružaju veliku podršku Vukašinu Obradoviću i redakciji “Vranjskih” u nastojanju da se odupru i odbrane od otvorenih pokušaja naprednjačkih vlasti da uguše svetionik i brend slobodnog istraživačkog novinarstva na jugu Srbije.

Izvor: Blic

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here