Home DRUŠTVO Mišković i dalje bez pasoša, presuda se još čeka

Mišković i dalje bez pasoša, presuda se još čeka

SHARE

 

Biznismen Miroslav Mišković i dalje neće moći da putuje jer mu sud nije vratio pasoš. Kako je za Insajder potvrđeno u Apelcionom sudu, njegova žalba na odluku o produženju zabrane napuštanja boravišta je odbačena. Odlukom Specijalnog suda koju je potvrdio Apelcioni sud Miškoviću još tri meseca neće biti vraćen pasoš.

Pojedini mediji javili su da je Mišković tražio pasoš kako bi prisustvovao svečanom otvaranju hotela Intercontinental u Ljubljani. Apelacioni sud je, međutim, 13. septembra potvrdio odluku Specijalnog suda i odbio da Miškoviću ukine meru zabrane napuštanja boravka i vrati mu pasoš.

U obrazloženju odluke Viši sud je naveo da razlozi zbog kojih Mišković želi da putuje ne predstavljaju neodložnu potrebu okrivljenog, a on bez odobrenja suda ne može da napusti Srbiju.

Durgostepena presuda Miroslavu Miškoviću još se čeka. Apelacioni sud je u junu većao o žalbama na presudu kojom je Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara. Očekuje se da sud uskoro donese drugostepenu presudu. Mišković je osuđen jer je pomogao sinu Marku da utaji porez od oko tri miliona evra.

loading...

Iako je glavna optužba protiv Miškovića bila da je izvlačenjem novca oštetio putarska preduzeća, za to je oslobođen jer nije bilo dokaza.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here