Home POLITIKA Balša Božović za Insajder: Izbori neće biti fer, ali izlazimo da branimo...

Balša Božović za Insajder: Izbori neće biti fer, ali izlazimo da branimo institucije

SHARE

 

Šef izbornog štaba Demokratske stranke (DS) za izbore u Beogradu Balša Božović izjavio je za Insajder da predstojeći beogradski izbori neće proteći u fer i poštenim uslovima, ali da će DS izaći na izbore ako budu mogli „iole da zaštite glasove građana“.

„Ne smatram da će izborni uslovi biti fer. I to nije prvi put. Izaćićemo na izbore ukoliko iole budemo imali šanse šanse da zaštitimo glasove građana, a onda da slobodno vodimo kampanju i razgovaramo sa njima o njihovim problemima. Ukoliko budu suspendovali slobode, onda SNS može već danas da proglasi izborni rezultat,“ kaže Božović za Insajder.

Na pitanje novinara Insajdera da li izlaskom na izbore za koje smatraju da neće biti fer i pošteni daju legitimitet vlasti, Božović odgovara da oni učestvovanjem na izborima „brane institucije“.

Božović: Ugovor o Vinči možda i gori od ugovora za Beograd na vodi

Božović je rekao i da je ugovor o javno-privatnom partnerstvu za deponiju Vinča “možda skandalozniji od ugovora za izgradnju Beograda na vodi”.

loading...

“Ugovor nije prošao pravobranilaštvo, veoma je netransparentan. U njemu ne postoji jasno ko predstavlja odgovornu stranu, a očigledno je napravljen jedan mehanizam za ispumpavanje novca. Dakle, Beograđani će po ovom ugovoru biti taoci nekoliko desetina godina vrha SNS i tajkuna koji četiri i po godina pljačkaju Beograd”, rekao je on.

„Ne radi se o legitimitetu vlasti. Pitanje je da li mi dajemo legitimitet ostanku u parlamentu. Dok god postoji jedan poslanik koji će se suprotstaviti štetočinskom režimu SNS-a, važno je izaći na izbore. Učestvovanjem na izborima mi takođe branimo institucije. Ukoliko nam ne bude omogućeno da institucionalno pobedimo SNS to znači da institucije ne postoje. U tom slučaju tome ćemo se suprotstaviti zajedno sa građanima“ istakao je Božović.

On je dodao da DS „nažalost“ razgovara neformalno sa ostalim opozicionim strankama i pokretima, ali da će ih on pozvati da te razgovore „formalizuju“.

Na pitanje novinara Insajdera da li je DS izgladio odnose sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića, Božović odgovara da ih DS „nikada nije ni kvario“.

„Sve što smo radili mi smo radili u zajedničkom cilju. U međuvremenu je došlo do nesporazuma i nesuglasica koje se, po mom mišljenju, mogu lako otkloniti,“ rekao je Božović za Insajder.

Božović: Poređenje Đilasa i sadašnje vlasti u Beogradu smešno

Božović je ocenio da je na današnjoj sednici Skupštine grada “očigledna količina nervoze režima u Beogradu s obzirom na to da napadaju (Dragana) Đilasa posle četiri i po godine njihove vlasti”.

“Ako pitate bilo kog građanina Beograda da li misli zaista da je Siniša Mali, Goran Vesić ili bilo ko od njih bolji u upravljanju Beogradom od Dragana Djilasa zajedno sa DS, koja je napravila i mostove i bulevare i vrtiće… svako će vam reći da je ovo zaista smešno poređenje”, naveo je Božović.

Božović je izjavio da je posle svega toga kada nema argumenata najlakše reći “Dragan Đilas je ovakav ili onakav”.

“Četiri i po godine su organi reda i Tužilaštvo imali prilike da ispitaju sve što nije valjalo u prethodnom periodu. Nisu našli, ono što se kaže, ni jednu jedinu mrlju. Beograd se razvijao i bio prosperitetan. Danas su građani poniženi i osiromašeni”, rekao je šef izbornog štaba DS-a za izbore u Beogradu.

Na pitanje kako će DS privući potencijalne birače kada se često čuju ocene da je opozicija obezglavljena, Božović je rekao da je na prethodnim izborima jasno pokazano da sa 11 stranaka u koaliciji Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu.

“Ne Siniša Mali, ne Vesić… Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu. Dakle, većina je na strani opozicije. Od opozicije zavisi da li će uzeti tu pobedu u Beogradu ili ne”, izjavio je on.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here