Home DRUŠTVO Vukašin Obradović: Očekujem zahteve Vladi da se zaustavi uništavanje slobode medija

Vukašin Obradović: Očekujem zahteve Vladi da se zaustavi uništavanje slobode medija

SHARE

Osnivač i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović rekao je da očekuje da jedna od posledica njegovog prošlonedeljnog protesta bude da novinarska i udruženja medija, nevladine organizacije koje se bave ljudskim pravima i pojedinci zajedno formulišu jasne zahteva Vladi Srbije, odnosno Ministarstvu kulture i informisanja, sa ciljem da se stane na put daljem uništavanju slobodnih medija.

“Očekujem da se to i desi, jer vlast mora da preuzme odgovornost za ono što se dešava na medijskoj sceni, odnosno, mi moramo da ih nateramo da to učine”, rekao je Obradović, objavljeno je na sajtu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Upitan da li je s njim zvanično ili nezvanično kontaktirao bilo ko iz vrha vlasti, Obradović je rekao da zvanično nije niko.

“Bio je, doduše, jedan kratak telefonski razgovor koji nisam siguran kako da okarakterišem. Sama forma nije ni važna, jer od tog poziva nije bilo nikakvog efekta, uprkos izrečenom obećanju”, dodao je on.

Na pitanje da li će imati snage i volje za dalje “razgrtanje mraka nad Srbijom”, Obradović je rekao da neće odustati i da će biti tu koliko god bude imao snage.

loading...

“Ali, očekujem da ovu bitku nastave naše mlađe koleginice i kolege. I siguran sam da će tako i biti. Bio sam najsrećniji – neka mi oproste ostali – kad sam u prvim redovima protesta Stojim uz Vranjske video divne devojke i mladiće iz CINS-a, KRIK-a, BIRN-a i drugih medija”, naveo je Obradović.

Obradović je 19. septembra štrajkovao glađu jer su dan ranije Vranjske ugašene posle 23 godine postojanja. On je u otvorenom pismu naveo da je štrajk započeo kako bi skrenuo pažnju “novinarima i novinarkama, ali i svim građanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina”.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here