Home DRUŠTVO Krivična prijava protiv Amfilohija

Krivična prijava protiv Amfilohija

SHARE

Crnogorski pokret podneo je krivičnu prijavu protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića zbog, kako navode, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

U prijavi se navodi da je mitropolit Amfilohije svojim izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru, 17, 19. i 21. septembra, počinio krivično delo, prenela je Televizija Crne Gore.

Radović je počinio krivično delo povrede ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica jer je, povezujući Crnogorce sa volovima, koji su sinonim za malolumnost i mentalnu zaostalost, namerno narušio ugled nacionalnog imena Crnogorac, navodi se u prijavi.

Istovremeno je, kako se ističe, Crnogorce katoličke i islamske veroispovijesti, kao i ateiste, izložio uvredama zato što nisu kršteni i miropomazani.


Izjavom u vezi vraćanja krsta na podgoričkoj Sat kuli uvredio je muslimane i tursku državu, s namerom da poseje seme razdora između podgoričkih muslimana i pravoslavaca, čime je počinio još jedno krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnjeporučuju iz Crnogorskog pokreta.

Navode i da Amfilohije to ne čini prvi put, jer je ranije protiv građanina Rista Radovića već pokretan postupak zbog govora mržnje i izazivanja nacionalne netrpeljivosti.

loading...

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here